onsdag 21 december 2011

Lilla julafton

Eftersom Madelene inte får vara hos oss den här julen så firade vi den ikväll istället. Så min dag har bestått av en hel del matlagning. Började redan kl 8 imorse och vid tre fick jag förstärkning av moster Christin. På bordet stod tre olika pajer (en köttfärs, en taco och en kyckling), prinskorv, köttbullar, äggstanning, sallad & bröd. Allt hemmagjort såklart!
Meningen var att jag skulle göra ris á la Malta med rårörda jordgubbar (som mamma gjort) men vi sket i det. De blev så mycket med paket och tomtar...
Till efterrätt serverades istället kaffe med julgodis, även det hemmagjort såklart! Glöggfudge, knäck, pepparkaksknäck, minttryffel och polkabräck - mumsigt!
Och på tal om tomtar, Mattias hade ordnat med en tomte så Stella har ikväll träffat tomten för första gången. Det gick jättebra! Hon både log åt honom och satt i hans knä. Kan hända att hon kände igen rösten på farbror Jan, eller nej... TOMTEN menar jag ju! ;o)
Har äntligen fått en överspeedad Madelene i säng och ska nu snarast natta mig själv.
Inga mardrömmar inatt, tack! Gonatt!


Mardröm

Usch vad rädd jag blev!!
Känner mig helt så där kallsvettig nu även fast den varade bara några få minuter, tror jag! Hade precis slumrat till efter Stellas två timmars långa vakna, struliga å bökiga nattpass då hon ICKE ville sova. Då kom drömmen!
I drömmen ringde Madelenes klocka och hon rusade in till vårt sovrum, skräckslagen! Då ser vi, ute i hallen, hur ett bord flyttas från ena änden av rummet till den andra. Sen tar "någon" (osynlig varelse) upp en häftapparat (som av nån underlig anledning står där) och den flyger i luften som om "någon" vill slå till oss med den! Jag försöker hela tiden skrika "sluta! sluta!" men rösten är liksom kvävd..!
Sen vaknade jag.....
USCH!!!
Nu måste jag försöka somna om!

tisdag 20 december 2011

Sundsvall - IKEA & Birsta City

Det här med att skaffa husvagn är lite som att skaffa sig ett boende till. Eller, det är ju precis vad det är ju. Och det innebär då att en hel del prylar måste införskaffas. Lämplig nog hade Mattias en jobbresa till Sundsvall så jag & Stella passade på att haka på och göra Birsta i dagarna två!
Stella har lekpaus på IKEA 

Jag ÄLSKAR det varuhuset, på riktigt!

Lucia

Vi klev upp tidigt den här dagen för vi hade ju en del på agendan, liksom.
Det första vi skulle göra var att åka och fixa dörr  fönster till vår husvagnskur som håller på att byggas.
Men döm om vår förvåning när det då ringde på dörren, före klockan sju på morgonen!
Strax innan sa Mattias då han såg en bil (i beckmörkret) att "det där såg ut som Carolines bil!". Men vi bestämde oss för att det kunde det inte vara eftersom Patrik kommit hem från Kina sent kvällen innan så de skulle nog ha sovmorgon idag.
Cirka 25 sekunder senare knackar det försiktigt på dören och ja... Vad säger man? Där står dom, Caroline, Patrik & en sömndruken Anton som dom pressat i en alldeles för liten pepparkakspyjamas! Och fika hade dom med sig också!
Tror faktiskt jag kan säga att det var den absolut trevligaste Lucia-morgonen jag haft i hela mitt liv! Lätt chockartad men underbart mysig & trevlig!
Sen chockade vi dom! <3

tisdag 13 december 2011

11-12-13 14.15

Idag var dagen då det hände!
11-12-13  kl 14:15

Living on the edge

Stella har just fått mat, Mattias lämnar köket med henne fastspänd i stolen och jag lagar mat. Familjelyckan är nästintill total!
Men när jag vänder mig om sitter det lilla livet på KANTEN av brickan som sitter på matstolen och mumsar glatt på skeden som stod i efterrättsburken!
Som sagt... Living on the edge!

Sång och dans

Den här helgen var fullspäckad! (igen...)

Lördagen började med att jag skulle rodda ihop mig själv och tjejerna och åka och hämta Mattias på flyget. Sen körde de mig direkt till kyrkan för genrep med kören inför kvällens julkonsert. Egentligen skulle vi samlas kl 10 men eftersom Mattias inte landade förrän 11.40 så kom jag lite senare. Medan vi körde genom genrepet insåg jag att jag övat på fel sånger..! Spännande!

På söndagen hade Madelene dansshow på Gamla Teatern och i väntan på att den skulle börja hann vi med en mysig fika tillsammans med ett annat föräldrapar. Jättetrevligt!
Sen var det dags för showen, och vilken show! Så proffsigt och superbra genomfört! Alla nummer gick in i varandra och det var ingen, jag menar verkligen INGEN, väntetid alls! Såååå bra!
Kände att jag var tvungen att berätta för hennes instruktör hur bra jag tyckte att allt var, så det gjorde jag. Man är alldeles för dålig på att ge positiv kritik, iaf jag är det. Men jag försöker göra det oftare, och blir bättre på det!
Hon blev så glad så hon började gråta, vilket gjorde att jag började gråta också, så där stod vi och bölade och skrattade om vartannat... ;o)

torsdag 8 december 2011

Målarkladd

Började dagen med att som vanligt skicka iväg Madelene till skolan, vilket flöt på väldigt bra. Sen körde jag Mattias till flyget, vilket oxå dessvärre börjar höra till vanligheterna...

Efter en längre tids uppehåll var det idag dags att besöka öppna förskolan igen. Dagen till ära hade jag lockat med mig Caroline & Anton oxå. Temat idag var "vi ger de små en upplevelse av rött". Väl på plats hade Monica, som även är MIN gamla (eller före detta) dagisfröken, gjort ett rött rum. Det var bara röda leksaker, röda ballonger och röda tygstycken som hängde i taket. Tom Carolines kläder var röda! (troligen helt genomtänkt!)
Vet inte om barnen märkte allt det här men det var iaf själva grejen med det röda.

Sen kom vi till själva målarkladdet...
Man kan väl ännu inte se några direkta Picasso-drag men kladdigt blev det!
(bilder kommer...)

På kvällen var mamma, Christin & Bengt här hemma med Madelene. Pyssel på hög nivå, med andra ord! Madelene ääälskar att pyssla!!
(bild kommer...)
Jag passade då på att åka på kör (med Stella). Sista övningen inför julkonserten på lördag!
Fortfarande lite osäkert på några ställen men det brukar ordna sig!
(bild kommer...)

lördag 3 december 2011

Husvagn!!

Vi har blivit med husvagn, äntligen!
Det känns jätteskönt att ha nånstans som är bara vårt! Ingen att ta hänsyn till, ingen man stör, vi kan bara må gött!
I morse åkte vi till Hede för att köpa en kur men frun i huset, dvs jag, blev inte nöjd så det blev tom vagn hem. Vi får väl beställa en ny istället, så blir den så som vi vill ha den.
Hem och packa i det sista i vagnen och dra vidare mot Åkersjön.
Och nu står vi vid hotellet och väntar på sandbilen så vi säkert kan rulla ner på campingen och installera oss för vintern!

onsdag 30 november 2011

Soffmys

Sitter äntligen å myser i soffan - med Mattias!
Stella blev så glad när pappa kom hem! Härligt!

Har varit på banken och pratat fonder, sparande och annat pengasnack idag. Känns liksom bra när man går därifrån. Ungefär som att lägga sig nyduschad i rena sängkläder! Eller? Ja ni fattar, fräscht liksom!
Och det bästa var att vi gjorde klart för husvagnsköpet, så i helgen börjar vårt liv som helgcampare! Kan knappt vänta tills vi ska börja plocka in saker i den och inreda där! Det ska bli sååå roligt!

Hann med att fixa lite julgodis också, glöggfudge. Mums!
Tänkte även prova på minttryffel och pepparkaksknäck!

Nu blir det ett bad och sen sängen. Kanske kanske får man sova ostört inatt...! För kanske kanske (troligen inte) kliver nån annan upp när Stella vaknar och behöver ha nappen eller vill bli buren en stund! Kanske...

tisdag 29 november 2011

Ont om tid

Tänk att nu har det gått sådär länge igen! Sen jag skrev här, menar jag... Jag vet ju att det går så fort men jaa... nä jag har väl inget bra försvar... Det verkar inte som att jag kan lova att det ska bli fler inlägg och oftare men jag kan lova att FÖRSÖKA med det!

Här händer det ju saker hela tiden! Stella lär sig nåt nytt varje dag, känns det som. Hon gör för fullt med sin lära-gå-vagn. Det där med gåstol var aldrig hennes grej riktigt!
Vi har ju gått genom en del sjukdomar den senaste tiden. Det har varit jättejobbigt! Dels att se hur Stella kämpar med sin hälsa, hon har verkligen inte varit på topp. En annan jobbig del är att det blir, om möjligt, ännu mindre sömn! Det tar på ens krafter och tydligen på immunförsvaret för jag fick mig en släng av förkylningen jag också! Lägg då till att han jag bor med, tillika fadern till det tussiga lilla barnet, inte varit hemma speciellt mycket vilket gör att man är ensam vuxen i allt stök. Men det ska "bli bättre" har han sagt... Men när?
Rent fysiskt är vi alla på bättringsvägen iaf, det är skönt!
Stella har numera en fantastisk aptit! Så här förväntansfull och otålig är hon numera när det vankas käk!

måndag 21 november 2011

Snorigt!

Hur mycket snor kan det rymmas i en pytteliten söt näsa egentligen??
Ja, Stella har fått sin första förkylning. Och jag hade glömt hur snuviga barn blir när det sätter igång! Vi har fått införskaffat en nässug, på den nivån ligger det. Men så har jag hört att man inte ska använda den så mycket för det är lite som tillgång och efterfrågan... Ond cirkel, med andra ord.
Hittills bara inatt har vi använt den två gånger..! Men vad gör man när det är så mycket snor så hon inte kan svälja?! Det slår liksom lock för henne...
Och till råga på allt så är förkylningen en direkt avlösning av en rätt så elak magsjuka! På en vecka tappade hon nära 500g, vilket är mycket på en sån liten människa.
Helt orkeslös och stundvis nästan apatisk kändes det som. Men så vände det helt plötsligt på en förmiddag och hon började äta som aldrig förr! Jätteskönt! Men så kom förkylningen med dunder och brak!
Man undrar hur länge det ska hålla i sig...

lördag 12 november 2011

En vilse John Blund!

Ligger och undrar var John Blund är..? I vanlig ordning somnade vi i soffan ikväll och nu är det heeelt omöjligt att somna om! Har prövat med sudoku men det hjälpte inte, minesweeper som inte heller funkade, Facebook var också helt värdelöst! Och inte lär jag få sovmorgon imorgon heller... Det verkar inte vara min grej här i huset. Man får så mycket funderingar när man ligger så här och bara väntar på att få somna. Har tex gått genom vilka kakor och annat som ska bakas till jul, har tänkt genom vad jag ska ha med mig på badet om 7 timmar. Och det är ju bra. Men problemet är att det oftast är som bortblåst på morgonen! Hoppas ni sover gott och njuter av Johns sällskap! Nu ska jag tvinga mig själv till sömns! GOD NATT!

fredag 4 november 2011

Mörkrädsla...

Alltså, det går inte riktigt ihop att älska seanser och sen lida av mörkrädsla...
Allt gick så bra ända tills jag stängde av TV'n. Då blev jag stående blickstilla. Det känns som om hela huset är fullt med spöken som liksom blivit kvar efter seansen.
Hm... Vem kan man ringa när klockan är över elva? Mattias såklart, men nope - inget svar. Funderade en liten stund och kom sen på den självklara - Therese! Så det blev min stackars (lill-)kusin som fick försöka hitta på nåt att prata om medan jag släckte alla lampor, gick upp, borstade tänderna osv. Stort TACK, Tessan! 
Måste kanske jobba på det här tills nästa gång! 

torsdag 3 november 2011

Golf, seans och fredag

Var och bytte lånebil idag (igen). Mattias hade sagt att vi har ett krav/önskemål - att man ska få in en barnvagn utan problem. Så nu står jag här med en GOLF på uppfarten! Inte den mest barnfamiljsvänliga bilen...

Ikväll har jag haft seans. Eller alltså, Birgitta Werner har haft den hemma hos mig. Vi var 14 förväntansfulla som satt och trängdes i mitt vardagsrum. Åsså Stella såklart. Fick en oväntad, men jättetrevlig, kontakt! Fast nu minns jag inte vad hon sa, lite typiskt mig... Däremot minns jag att pappa sa att han ska snart pånyttfödas. Skumt!

Hade såååå gärna önskat att jag fick sovmorron imorron, men så lär det ju inte bli. Lill-fröken har strulat några nätter nu å det räcker för att man ska komma lite ur balans. Tänk om jag bara fick sova till halv nio-nio i alla fall, hade varit gött! Antar att det får bli en annan dag, troligen en annan månad... Ska ju ändå på bvc för en vägning & mätning så man kan väl lika gärna kliva upp som vanligt.

Trött som en björn så nu blir det gonatt!

söndag 30 oktober 2011

Fina älskade Madelene

Tänk vad man begär mycket av barn som inte har sin mamma och pappa under samma tak..! Stackars små barn! Min stora fina tjej som skulle till sin pappa på höstlov ikväll var inte alls glad över det! Vilket är det rätta svaret på frågan "varför kan jag inte få vara där jag vill vara, hela tiden..?" Lilla lilla gumman... Jag hann bara komma hem så fick jag det försa sms'et där det stod att jag måste ringa henne VARJE dag! "lenktar lenktar lenktar lenktar lenktar" avslutade hon med. När får dom "bestämma själv var dom ska vara och bo?
<3 Fina fina Madelene <3

lördag 29 oktober 2011

Choklad- & kolapaj

INGREDIENSER - ca 14-16 bitar
200 gram choklad cookies
75 gram smör
Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
0,5 tsk ättiksprit, 12%
50 gram smör
Vit chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram vit choklad
0,5 tsk ättiksprit, 12%
50 gram smör
Garnering
1 msk kakao

GÖR SÅ HÄR
1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp o koka ca 10 min till 120 grader.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Serveras i små bitar då pajen är mycket mäktig.
Serveras med fördel tillsammans med en klick grädde!

Välkommen LATA LÖRDAG!

Herre gud så svårt det kan vara att hitta tid att sätta sig ner för att skriva några ynka rader här... Eller kanske snarare svårt att TA SIG TIDEN. Men det är ju så mycket som ska göras hela tiden, nån som ska bäras, en annan som ska nattas och en tredje som ska ha mackor med sig till jobbet (ja, det är Mattias...). Och övrig tid ska man hinna tvätta, laga mat, diska osv osv. Åsså vill man ju försöka hinna gå ut lite oxå. Måste ju komma igång så mitt mål med Tjejmilen verkligen blir av!! Jag SKA gifta mig nästa vinter! Så är det bara! Ponkt och slot.

Igår var det disco för Madelene. Halloween-disco!
Fast hon hade sagt att hon skulle ha vanliga kläder så vi hade inte fixat nåt speciellt. Men när hon kom hem från skolan, tillsammans med en kompis, visade det sig att det visst skulle vara utklädningskläder..! Och vem har en häxklänning hängandes i garderoben bara sådär..? Inte vi iaf.
Och inte hade jag nån möjlighet att åka till stan heller eftersom Mattias åkt till Mora med bilstolarna... Det slutade med att pappan kom hit med en klänning, så blev allt frid & fröjd!

I torsdags hade jag "home-party". Det var goa Linda som kom och visade Mary K's superprodukter. Å jag kan knappt tro det men mamma, som oxå var här, köpte HELA PAKETET till mig! OCH till Tessan! OCH till sig själv! Det är mycket slantar det, kan jag lova!
Helt galet men såååå tacksamt!
Bjöd på en supergod paj oxå. Choklad- och kolapaj. Mums!

Nu ska jag dra ytterligare några tvättar i Madelenes hår. Det är fortfarande lite lätt grått men jag hoppas det går bort snart. (bilden är FÖRE gårdagens tvätt...)

Ha en trevlig helg!
På återseende!

onsdag 12 oktober 2011

Ingen bra dag... eller..?

Vilken dag! Och den är långt ifrån slut än!
Till att börja med så har Stella varit bra nog strulig inatt. Vaknat säkert 5-6 gånger och bökat å haft sig. Klockan 0445 tyckte hon däremot att vi sovit färdigt och det gick INTE att få henne på andra tankar.
Satte på tv'n i hopp om att hon kunde roa sig lite med den, men barnprogrammen börjar sent nu för tiden (06.00)...
Sen flöt morgonbestyren på rätt bra faktiskt. Madelene hann tom läsa genom sin läsläxa en gång (som ska vara klar på måndag).
Men sen drog det igång igen. Stella, som ju vaknade nästan tre timmar tidigare än vanligt, somnade givetvis när vi gick till skolan. Det hade ju varit ett ypperligt tillfälle för mig att ta igen lite förlorad sömn, MEN... Jag hade ju en tid bokad hos optikern... Och eftersom lillsessan sov så sött tänkte jag ta bussen. Sagt och gjort, jag roddade iväg oss och gick mot busshållsplatsen, allt för att se hur bussen precis passerade! Packade då in oss i bilen och fick ta den in till stan istället.
Och vad händer då? (nä, ingen poliskontroll den här gången!) Jo, dom ringer från Synsam och säger att min optiker är sjuk. Men då sa jag att jag redan var på väg och att dom fick lösa det på nåt sätt. Och det gjorde dom alldeles utmärkt, stort tack för det!
Väl färdig hos optikern har jag ett antal missade samtal och några meddelanden. Tydligen finns det nån som vill köpa vår bil som vill komma och titta på den. Jag ringer upp honom och bestämmer att vi ska höras lite senare. "Lite senare" visar sig vara precis när jag köpt fika och sitter och matar Stella. Men på en kvart var det klart och jag stod redo vid bilen för att visa upp pärlan! Så nu verkar det dessutom som att jag blir utan bil. Men jag antar att Mattias redan har en lösning i bakfickan på det problemet.
Kvällen tillbringades i Nälden på körövning. Tog med mig Stella och lämnade Madelene hemma tillsammans med mamma. Så här i efterhand så skulle jag gjort tvärtom, om det hade varit möjligt. Stella var snäll och lekte mest hela tiden men det blir ju som svårt att slappna av riktigt så nån vidare övning blev det inte för mig. Men jag har spelat in alla låtar så nu blir det hårdträning. Stackars min familj..! Dom kommer (som vanligt) kunna hela reportoaren när det väl är dags...
Imorron blir det promenad med Klara & Hilda igen. Såg på väderleksrapporten att det vankas kallväder, härligt!
Lite pizzasallad på det här så blire gonatt sen!

måndag 10 oktober 2011

Ny vecka igen

Den här helgen har vi plockat och stökat igen. Förrådet skulle tydligen rensas ut totalt. Vanligtvis är det jag som står för den typen av idéer men nu var det faktiskt på Mattias initiativ. Och jag måste erkänna att det blev väldigt bra! Vi har slängt allt gammalt skräp, sparat en del minnen och vi har nu koll på allt vi har där.
Nu är det bara att boka loppisbord för det blev en del såna lådor också. Mattias ser verkligen fram emot den dagen!
Och den bästa lådan av dom alla - en låda med prylar som vi ska ha i husvagnen! Nä, vi har ingen husvagn - än. Men vi är ju typ de enda på hela vår gata som inte har husvagn nu så det är väl bara att handla!
Startade dagen och veckan med en promenad med Klara & Hilda. Härligt! Men det är märkligt att man tar på sig för mycket kläder - varje gång! Svettas ju som en gris bara av att gå upp på byn, och då har vi ungefär 8 km kvar att gå.
En annan sak jag också blir svettig av är att lillfröken har lärt sig krypa! Så nu kan man säga att huset är rensat på prylar som skulle kunna komma i hennes väg, hoppas jag, och grindar ska införskaffas snarast..!
Bestämde mig idag för att göra slag i saken och beställa nya glasögon. Och det är ju så roligt när dom är så billiga, och rosa är dom också. Underbart! Ska bara fixa recept på ögonen nu så är beställningen fullbordad.
Började idag öva lite smått inför musikcaféet som kören ska ha tillsammans med Peter Lundblad nästa vecka. Jag har inte varit med i kören sen i januari så jag har en del att ta igen. Vi får se hur de går, man kan ju alltid mima!

torsdag 6 oktober 2011

En dag av lyx

Tänk om alla dagar var som idag!
Vaknade av mig själv FÖRE alarmet drog igång, inga barn var vakna så jag smög mig in i badrummet och tog ett varmt bad! Givetvis gick det ju inte att ligga och jäsa så länge där eftersom vi trots allt hade tider att passa.
Väckte Madelene och vi letade kläder, vilket gick hyfsat smärtfritt. Fix och stök med frukost och alla morgonbestyr och slutligen var vi då i bilen på väg till skolan - i god tid. Hann även prata med både fröknar, föräldrar och barn innan vi lämnade skolan.
Och när vi lämnade skolan åkte vi till stan för att avnjuta en hotellfrukost tillsammans med Caroline & Anton. Mycket gott och trevligt! Hoppas på flera såna morgnar.
Tog en sväng på stan men den rätta shoppinglusten infann sig inte idag. Kanske lika så bra det! Den roligaste affären vi var in i var Lekstugan, och då bör kanske tilläggas att barnen sov...
Sladdade in på DollarStore och bunkrade upp med lite av varje.
Och som pricken över i:et så är huset städat när vi kom hem!
Sååå underbart att komma hem till ett nystädat hus! I like!!

onsdag 5 oktober 2011

Vinterkläder

För första gången på typ 4-5 år slipper Madelene nu ha två uppsättningar vinterkläder! (en här och en hos pappa) Som jag har kämpat å tjatat och äntligen - underbart! Hoppas bara hon "får" använda dessa kläder även hos pappa... Dom är ju jättesnygga, å hon har ju valt (nästan) helt själv!
Mössan är inte inhandlad än men står på önskelistan till Mattias..! :o)

Rally & bullbak

Jahaja, så har det gått ett tag sen sist igen...
Vad har då hänt?
Förutom det gamla vanliga så har jag hunnit med ett antal promenadrundor, har dragit några pass på cross trainer men inget löppass ännu. Har ju liksom blivit avrådd av min kiropraktor från just löpning, vilket försvårar en aning för mig att klara av min utmaning. Men om nån månad ska jag nog vara bra i ryggen så det ska nog gå bra, kan va lugn, jag SKA gifta mig!
Och dessutom så har ribban sänkts en gnutta. Mattias tror verkligen inte att jag kommer fixa det så han har sagt att så länge jag klarar det på en timme så blire bröllop! Inga problem!

I lördags var vi till Kall i det underbart vackra höstvädret. Grillade korv, varma mackor och njöt i värmen. Just ja, glömde, Mattias tränade rally oxå. Var liksom därför vi åkte dit... Tillsammans med Sandell-Jonsson-klanen.






Den här stora fina tjejen är kvar hos oss i veckan då hennes pappa är bortrest några dagar. Men det tycker vi bara är bra! Mysigt med några extra dagar tillsammans!



Har inte bakat bullar sen förra julen, eller var det i julas... Ja hurso helst så ere lääänge sen. Men så i tisdags, på kanelbullens dag, gjorde jag slag i saken. Fast jag gjorde vaniljbullar! Riktigt goda, om jag får säga det själv!

tisdag 27 september 2011

Hård start på ny vecka

Måndag!
Idag börjar min väg mot "Milen på 45 minuter"!
Eftersom min kiropraktor avrått mig från att springa just nu (ett stort problem i min utmaning...) så började jag med en lång promenad. Det blev 9 km innan jag var hemma igen. Men i det vädret var det bara skönt!
Å så länge rösten i telefonen (RunKeeper) envisades med att säga att jag gått mycket kortare än vad jag själv tyckte så var det bara att fortsätta tills vi var överens.

I morse var jag tvungen att ringa Maria på BVC. Stella har vaknat FEM GÅNGER inatt för att äta..!! Än så länge funkar det men säkerligen kommer det bli ett problem om det fortsätter. Fick då rådet att gnata på med "riktig" mat så hon lär sig tycka om det men att även fortsätta amma. Åsså tipsade hon om att Mattias ska ta nätterna eftersom jag är mat för henne. Hm... Får se hur det går....

Till middag hade vi underbara familjen Sandell-Jonsson på besök. Vi åt kasslergratäng & ris. Receptet finns på kokaihop.se om någon är intresserad. Supergott!!
Kvällen avslutades med ett bad i stooora badkaret för alla barn! Lätt kaotiskt men vi är alla en erfarenhet rikare, dvs att vi troligen i fortsättningen kommer att ses kring lunch istället för middag... ;o)

söndag 25 september 2011

Sköna söndag!

Men vilken underbar dag vi har haft!
Om man bortser från att dagen startade en aning tidigt, tack Stella, så finns inget att klaga på idag!

Vi började med att plocka ihop lite i huset, tog en snabb enkel frukost och packade sedan in oss i bilen för en promenad runt Frösöberget. Helt fantastiskt höstväder, sol och varmt men ändå friskt på nåt sätt. Härligt!
Sen blev det lunch på Tages och där kläckte Mattias idén om att dra på bio.
Sagt och gjort, mamma var barnvakt till Stella och vi (tillsammans med hela PRO) var på matiné. Kan verkligen rekommendera Jägarna 2, den var riktigt bra.

Och jag känner mig helt redo för en ny vecka. Har planerat hela veckans middagar OCH inhandlat allt också. Troligen är det även den här veckan min hårdträning börjar. Mattias höjde sin egen insats i min utmaning angående tjejmilen. Om jag klarar att springa loppet på 45 minuter (eller mindre) så ska vi gifta oss nästa vinter! Så gott folk, förbered er på bröllop för jag SKA klara det!!!

Kaminen och ljusen är tända, Stella sover, nu blire soffmys å sen sängen!

lördag 24 september 2011

Rallydag

Idag var det rally på schemat!
Hade först tänkt stanna hemma men jag är så less på att vara själv så det blev att vi följde med ändå.
Å jag hade ju redan förberett allting så det var liksom bara att hoppa in i bilen, typ...
Det var ett kort rally, eg backtävling/sprint. Endast en sträcka som kördes tre gånger. Mattias körde in på en fin andra plats (vilket faktiskt är en dålig placering om man ser till historiken). Han blev iaf snabbaste Volvon!
Men det har blåst satan!
Jag frös ända in i benmärgen så det blev ett välbehövligt varmt bad när vi kom hem!
Imorron står en långpromenad och brunch på agendan. Känns gött!

fredag 23 september 2011

Sådärja!

Så har en hektisk period nu äntligen kommit till sin ände!
Mattias har varit borta hela september och klev precis innanför dörren, skönt!!
Först USA i 10 dagar, hem en natt,
sen vidare mot en veckas jakt som följdes av en tur till Göteborg i ytterligare en vecka!

Här hemma har vi hunnit med en hel del under tiden!
Stella har nu kommit på att det är mycket roligare att stå än att sitta eller ligga. Inte bara bra eftersom hon inte har fått in risktänket ännu..!



Hon har fått en ny, jättetuff vinterjacka (som hon älskar!).

Äsch, jag slänger in en bildserie av saker som hänt åsså lovar jag att uppdatera mycket oftare i fortsättningen!

Lagade iaf mat EN dag i min ensamhet - älggryta. Riktigt gott!

När inte blöjan kan ta hand om alla utgifter så blir det närmaste badplats som får ta resterna! Den här gången blev det diskhon!

Grötkladd, rätt vanligt förekommande...

Ere kladd blire bad!
Första gången i stooora badkaret!

Nu hoppas jag på den här!

Imorron är det rally i Trillevallen vilket innebär tidig morgon. Har förberett frukost, fika och packning så nu blir det gonatt!
<3

tisdag 6 september 2011

Åh... Ännu en natt då Stella INTE tycker att vi ska sova utan hellre vill prata, sparkas och leka! Hm... Man blir lite trött när man inte får sova, typ.


Dessutom skulle vi upp "tidigt" för att rodda oss iväg på föräldragrupp på förmiddan. I ett svagt ögonblick igår kväll bestämde jag & grannen att vi skulle gå upp till familjecentralen, oavsett väder. Ingen av oss hade väl tänkt att det skulle regna ännu mera idag än vad det gjorde igår, men så var det! Men vi gick, kan va lugn!
Å se, när vi skulle hem var det så soligt och fint att vi tog en ganska lång promenad. Det var trevligt!

Å vad ligger och väntar på mig i brevlådan om inte en IKEA-katalog, HM-katalog och Ellos. Dessutom har det ramlat in en liten present från ICA.
Behövs inte så mycket för att glädja en mammaledig!

Är bara liite orolig över texten "Med reservation för tryckfel"...

måndag 5 september 2011

KÄRLEKSBREV!!

Jag har fått kärleksbrev!! (så tolkade jag det i alla fall...)
Tjihoooo!! Härligt!

(ja, det var från Mattias)

Love you!
Miss you!
<3 <3 <3

En regning hemmadag å dåligt putsade fönster

Dagen börjar tiidigt idag!
Anna, min syster, ringde å väckte mig 05:37!
Ska ju vara barnvakt till goa Anton idag då hans mamma & pappa ska ut i älgskogen. Tror faktiskt att vi kommer att bli bjudna på filémiddag senare i höst. Det ska bli gött!

Kände dock att det skulle kunna bli lite problem om Stella & Anton vill äta samtidigt eller om dom blir kinkiga samtidigt så jag kallade in stackars Anna, som dessutom jobbat natt. Men det gick bra och Anna fick även sova en stund!

Idag har jag för första gången fått mina fönster putsade av ett proffs. (ta inte illa upp mamma, jag menar att han ju faktiskt jobbar som fönsterputsare - därav kallade jag honom proffs) Ja, jag skrev "KALLADE" för det visade sig att han inte var nåt proffs!
Mamma, du är fortfarande bäst på att putsa mina fönster!
Jaja, det är ju ändå snart mörkt dygnet runt...

Å för den som undrar så blev det Bullens Pilsnerkorv å makaroner till middag idag. Det hade pappa gillat!

söndag 4 september 2011

Jag har en underbar familj!

Vill bara säga att jag älskar hela min familj och hela min stora tjocka släkt så fantastiskt mycket!
Idag var en sån dag där det kommit lite extra fokus på det!

Älskar er alla! ALLA!
<3

lördag 3 september 2011

Hallonpaj - recept


100 g margarin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker

Sätt på ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform och strö ett tunt lager havregryn i botten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda sedan det med margarinet tills smeten fått en smulig konsistens.
Bred ut hallonen i bottnen, strö över smulsmeten.
Grädda i ca 20-25 minuter, eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
Serveras med vaniljsås eler vispgrädde!

Den senaste tiden

Mattias har dragit till USA men glömde visst att klippa gräsmattan innan han for...
Det var bara att stoppa Stella i bärselen å dra igång klipparen!
Slutade med att hon sov...



Var på återbesök hos kiropraktorn i torsdags. Hon knäckte till lite här å där så nu är man öm i kroppen. Men bra blire!! (hoppas jag)


Igår träffade jag för första gången sedan jag gick på mammaledighet mina arbetskamrater! Det var teambuilding i Fältjägarstugan med efterföljande kräftkalas! Det var riktigt roligt!
Jag är glad att jag de tänkte på mig, fast jag går hemma just nu. Tackar! :o)

Idag har Madelene varit på bio med momma, Smurfarna med 3D-effekt. Under tiden gick jag & Stella på stan och försökte reda ut vilken typ av overall vi ska köpa till henne i vinter. Fleece med windstopper, fodrad fleece, "riktig" vinteroverall, skaloverall med löst foder... En djungel!!!
Känns som att man behöver nåt som passar till sovstunderna i vagnen, å det får ju inte bli för varmt. Åsså måste hon ha nåt om hon inte vill vara i vagnen då vi är ute, vilket troligen kommer att ske typ varje dag. Hon gillar liksom inte det här med att bara sitta å titta i vagnen, där sover man tydligen bara...
Får ta (minst) en sväng till i overallfrågan.
Eftersom vi tog en sen lunch/tidig middag på stan så blev det ingen mat hemma. Istället blev det hallonpaj & grädde med vaniljsocker (hade ingen vaniljsås) som kvällsfika! Riktigt gött om jag får säga det själv!

Detta har hänt, typ

Det var i juli 1974 jag såg ljuset första gången. Det skedde på Östersunds BB och jag har sedan dess varit Jämtland troget.

2008 köpte vi, helt otippat faktiskt, ett hus i ett villaområde strax utanför Östersund, Vi trivs superbra och ångrar det inte en sekund!
Då var vi tre i familjen, jag, min sambo Mattias och min dotter Madelene (2003). Madelene är min sedan ett tidigare förhållande och jag tackar högre makter för att jag hittat en man som tagit til sig henne så fantastiskt som min Mattias gjort! Och att hon avgudar honom som om han vore hennes riktiga pappa går inte att ta miste på!
Sedan i mars i år (2011) är vi fyra. då föddes nämligen Stella! en underbar, glad goskrutt som gör framsteg för varje dag som går!

Enligt ett medium jag pratat med ska även nummer tre komma, men vi får väl se... ;o)