måndag 10 december 2012

Nära ögat

Idag var det nära att mina hemfärdsplaner ställdes in!
Sänkan var ännu högre idag än igår, då den redan då var högre än dagen innan. Märkligt!
Då hotade farbror doktorn med att jag skulle stanna till imorgon (till att börja med) eftersom man inte vet var infektionen är nånstans. Men efter lite undersökningar bestämde vi ändå att jag får byta till medicin i tablettform och att jag kommer tillbaka om jag blir sämre.
Så nu har jag badat lillfröken och packat och väntar på hämtning. Gött!

söndag 9 december 2012

Vilka dygn...

...och än är det inte färdigt!

Det började iaf i torsdags när jag & Mattias var på ICA Maxi och handlade. Kände att jag hade sammandragningar som inte liknade de jag haft tidigare. Tänkte dock inte så mycket mer på det just då utan vi for hem och allt var som vanligt.
Vi la tjejerna i säng och då kände jag att det tog om så jag gick och duschade. Tänkte att man vill ju va snygg om man ska till stan!😉

Så småningom kändes det att det nog faktiskt var dags att fundera på att ringa in nån barnvakt. Sagt och gjort, mamma kom, så när klockan var strax efter midnatt var vi i ett mottagningsrum på förlossningen. Värkarna var igång men jag mådde oförskämt bra däremellan.

För att göra en lång historia kort så går det nån timme, jag får bedövning - underbart, ytterligare några timmar går, krystvärkarna börjar och klockan 06:08 den 7 december föds hon! Japp, ja hade fel, det var ingen pojke. Namn är i skrivande stund inte riktigt klart.

Helt utmattade efter att ha varit vakna i ett dygn tar då det sk efterarbetet över. Moderkakan ska ut, vilket den inte ville. Efter 50 minuter förbereddes jag att rullas ner på op men vips kom en läkare in och det hela kom ut. Skönt!

Eftersom både jag & Mattias var så trötta så blev vi kvar inne på förlossningen ganska länge, typ 5 timmar, innan jag hade orkat masa mig in i duschen och allt annat stök var klart.
Kan säga att det var länge sen jag var sååå trött..! Sjukt trött!
Å mycket vila blir det inte med en nyfödd. Först ska hon lära sig att äta åsså ska man ju titta på henne oxå, som om hon vore ett akvarium.

Drygt ett dygn efter födseln blev jag dålig. Fick frossa, hög feber, och allt berodde på en infektion någonstans. Prover togs och är skickade för analys och svaren kommer om ung en vecka. Dock fick jag antibiotika direkt och så är nu läget. Trodde jag skulle få åka hem idag men sänkan var avsevärt högre idag än igår så vi är kvar... Men imorron! Eller? För även om orken inte är på topp så mår jag relativt bra.

Trots allt detta, som faktiskt varit ganska jobbigt, så känns allt toppen! Det som återstår nu är att komma i form, både i hälsan och i kroppen, och att hitta rutiner för familjen som funkar. Tror inte det kommer bli några större problem!👍

Alla julklappar är fixade så medan ni andra stressar runt som små möss i butikerna hittar ni mig på nåt café. Eller kanske snarare hemma i soffan, ammandes! 😉

Ni som vill komma på besök får nuläget vänta tills efter nyår, dels pga smittorisk och dels pga av att vi vill hitta oss som familj i alltihop.
Så god jul och gott nytt år på er!🎅

Å glöm inte: Northcar öppnar i Östersund den 2 januari 2013! Kika in då, vetja!🚗

torsdag 29 november 2012

"Naket"

Bjuder på en sjukt dålig bild oxå.
Har varit riktigt dålig på att föreviga den växande magen så det här är i princip vad som finns.
Jag tycker inte själv att jag är speciellt stor, men jag vet inte...

Jag vet...

...jag är sjukt dålig på att uppdatera den här sidan.
Men det är ju så svårt att hinna med allt när man ska jobba oxå! 😉
Men nu är jag mammaledig igen så nu kanske det finns en chans att det blir ordning på torpet!
Och som synes på bilden så är det inte länge kvar av den här graviditeten nu!
Konstigt nog så är jag inte speciellt less på min kropp. Jag är mer "orolig" att det ska bli en novemberunge istället för ett decemberbarn..!
Jag tycker november känns så mörk å tråkig så jag vill hellre att den kommer i december, men gärna i början!

fredag 7 september 2012

Färdiginskolad?

Jahaja, då ska den snart vara klar självaste inskolningen av Stella på dagis. Vet inte hur jag tycker att det gått... Hon gråter och skriker varje dag jag lämnar henne, hon äter ingen mat där, hon vill inte byta blöja, hon vill inte sova (somnar dock till slut ändå) så vad ska man säga? Men på måndag är det sista dagen av inskolningen sen börjar allvaret. Intalar mig att det blir bra med tiden.
Apropå allvar, på måndag är det dags för mig att börja jobba igen! Spännande!! Dock är jag lite orolig över att köra heltid. Känner att min rygg inte kommer klara det! Precis som förra gången...
Men jag längtar till att få åka på jobbet och vara en vuxen person och inte bara mamma. Det kommer bli toppen! Och som sagt, enligt beräkningen är det bara 89 dgr tills "Hedda" kommer. Mycket spännande saker på gång nu!

onsdag 29 augusti 2012

Inskolning

Så har då Stella börjat sin inskolning på dagis!
Första den var igår. Då var både jag & Mattias med men idag var det bara jag & Sessan.
Känns inte som att det blir några större problem. Hon knatade iväg med fröknarna utan att bry sig om mig, körde BobbyCar, cyklade, lekte i sandlådan och åt svartvinbär!
Inte förrän Madelene visade sig blev det tårar, då var det sen bara mamma som dög. Skönt för mammahjärtat! ;-)
Stella blev nog både trött och hungrig av dagens dagisbesök. Hon rensade tallriken totalt och somnade sen omedelbart!
Underbara unge! ❤

onsdag 22 augusti 2012

Stan & bakning - trött!

Efter två dagars inomhus"arrest" var vi bara tvungna att ta oss ut på nånting! Och fantasifull som man är så blev det en tur till stan.
Hade inget direkt ärende så det blev heller inget uträttat. Däremot bestämde jag mig för att jag skulle baka dumlekakor ikväll, och det har jag gjort! Dom är ju så sjukt goda!
Trött som ett barn var planen att gå till sängs TIDIGT, men jag har en tvätt att vika och disk att diska innan det är aktuellt för sängen. Men sen....
Och imorgon ska vi träffa två arbetskompisar som oxå är hemma med småglin! Det ska bli superskoj!!

lördag 18 augusti 2012

Tacokväll

Ikväll var det äntligen dags för vår årliga tacokväll. Det är AnnersPers-aran som står för kalaset och vi andra är bara där.
Toppentrevligt varje gång!
Stella har röjt runt med Gustav hela kvällen. Sen stupade dom båda i säng!
Eller, rättare sagt, Stella fick somna i vagnen och Gustav somnade i soffan.
Sent in sider ramlade även Mattiaa in. Han har kört skiten ur alla i Sveg idag!
Å han är MIN!! ❤

fredag 17 augusti 2012

Kusinträff

Igår var det äntligen dags för städning efter semestern!
Även om jag faktiskt tyckt att det varit rätt så kul att göra det själv under sommaren så var hon ändå varmt välkommen!
Och städning innebär att vi måste fly fältet ett antal timmar. Den här gången blev det till lillasyster med familj. Och eftersom Mattias hade bilen så tog vi bussen. Inga problem, funkar finfint!
Fikade lite, kollade Majas urvuxna kläder (till decemberungen) och surrade på tills det var dags för Stella att sova. Då packade vi ihop oss och gick mot bussen igen. Tänkte åka och hämta bilen men tydligen hade vi ingen barnstol i den just den här dagen.
Ja ja, buss funkar ju som sagt super det med.
Men det blev en betydligt längre promenad än planerat!
Började med att gå mot Torvalla centrum, då for den bussen. Gick då neråt mot gamla E75:an (vägen genom Ope och Optand, för er som inte känner till E75:an) för att ta Brunflobussen därifrån. Det var huuur varmt som helst att gå! Solen sken från en klarblå himmel och vinden var väl i princip obefintlig!
Väl nere på "rätta" vägen så tänkte jag att jag lunkar på så länge hon sover. Och hon sov... Och sov... Och sov...
Tillslut var jag nästan framme vid storvägen, E14. Men då var jag helt slut i ryggen så då tog jag bussen trots att hon sov och tänkte att hon får väl vakna då... Men det gjorde hon inte! Inte förrän jag kommit hem, ställt henne i skuggan och satt ner mitt eget arsle (ursäkta språket) på altanen i typ 30 sekunder. Tänk om jag vetat att hon skulle sova så länge! Då hade jag ju tagit bussen MYCKET tidigare!
För att toppa dagen tog vi en cykeltur upp på ICA efter middagen. Först tjurade Stella ur för att hon inte fick sitta i cykelstolen utan blev placerad i cykelvagnen. Sen tjurade hon ur när vi var hemma och hon var tvungen att kliva ur cykelvagnen, som hon först inte ville åka i överhuvudtaget! Härliga unge! ❤

Och kusinerna ja. På bilden är det alltså Stella och Maja. I ålder skiljer det 11 månader men i storlek skiljer det typ inte nåt!

måndag 13 augusti 2012

Fyndens dag!

Idag på morgonen åkte Madelene till sin pappa och ska vara där i två veckor.
Det blir som tomt när det försvinner ett barn... Tur tiden går fort!
Jag & Stella tog en tur till stan. Hade två ärenden, en dagisväska och ett myggnät till syskonvagnen.
Jag tänkte att hon skulle ha en väska som kanske inte alla andra barn har så det fick bli en adidas. Notera att den var på REA! Synd att det bara fanns svart för en sån har Madelene, men nu blev det så. Nu måste jag leta nån rolig tag att hänga på den så vi kan skilja dom åt.
När det var dags för myggnätet fick jag en överraskning. Hela butiken var nedsatt med 50%! Då förstår man ju att det var svårt att gå ut med bara ett ynka litet myggnät.
Det blev även en amnings-bh, tuttvärmare, flaskborste, mattallrik & en babysitter! Känner mig riktigt nöjd faktiskt!

söndag 12 augusti 2012

Kläder i rader

Bilden föll visst bort i förra inlägget och eftersom jag känner mig rätt nöjd med min sortering så kände jag att bilden måste ut! ;-)

Sega söndag

Då sambon legat i soffan som ett kas hela dan har jag, i rena irritationen, faktiskt fått en del gjort!
Först fick jag ju sovmorgon oxå! Tror det var det dåliga samvetet som klev upp och lät mig ligga kvar, men det spelar mig ingen roll, huvudsaken jag fick sova! 😉
Sen gjorde jag frukost till mig själv, Mattias var "inte hungrig". Sen lagade jag Stellas lunch (ja, jag låg så länge!). 
Efter det tog jag en promenad då Stella skulle sova. Riktigt skönt väder!
När hon somnat plockade jag bland prylar och jox i huset, tvättade kläder samt sorterade Stellas alla urvuxna kläder i storleksordning. Tänker att det kan vara va att förbereda lite inför nedkomsten, även om det är 15 veckor kvar. Just det ja, har ju klippt gräset också!
Vad Mattias gjort? Jo men han har ju hållit soffan varm! Och den stund jag klippte gräset då körde han fyrhjuling med henne. Jobbigt...
Pizzamiddag med Patrik & Anton som ramlade in på väg hem från Sveg.
Madelene kom också hem till slut. Hon sov hos momma inatt och har varit med Tessan & Ullis på Frösö Zoo idag! Tack till mina "småkusiner"!

fredag 10 augusti 2012

STCC

Idag var det dags för mitt andra STCC-besök i livet. Mattias har fått det ärofyllda uppdraget att köra leading car tillsammans med Björn så jag tog med småtjejerna och kollade in spektaklet.
Idag var det dock mest träningar och kval så nå vidare race var det väl inte. Och inte var det speciellt mycket folk heller. Men varmt och soligt! ☀
Hoppas vädret blir lika bra imorgon oxå, åtminstone uppehåll, då blir jag glad!
Imorgon får Stella stanna hemma med momma och Madelene tar med sig kompisen Wilma istället.
Nu väntar den dagliga tvättvikningen sen är det natt!

söndag 29 juli 2012

Bröllop

Oj vad länge sen det uppdaterades här då! Semester!!
I helgen hade vi barnvakt i över ett dygn för först gången. Mamman (jag alltså) har för första gången varit utan det lilla hjärtat en hel natt. Och såklart så gick det toppenbra!
Vi roade oss med att gå på ett fantastiskt vackert bröllop i Sundsvall!
Herre Gud så vackra brudparet var! Och så fantastisk middagen var! Och då ska man veta att det var fisk som serverades och jag är ju en köttmänniska men det var supergott! På riktigt!
Och även jag höll ut till typ två inatt, men då var ryggen inte rolig alls! Men det var det värt!
En överraskning till brudparet från en av gästerna var att Takida kom och spelade! Skoj!
Man blir som giftassugen när man får vara med om såna här saker. Det går liksom inte att komma ifrån. Får väl börja planera för ett eget i väntan på den stora dagen! För nån dag blir det! ❤

torsdag 12 juli 2012

Morgontankar

Ligger i sängen och väntar på att resten av familjen ska vakna och passar på att fundera på hur jag ska lägga upp dagen. Tänkte jag skulle hinna med att tvätta två maskiner kläder, handla mat, dammsuga, laga maten och kanske även gå en sväng på stan.
Tänk vad fiffigt om jag klivit upp direkt när jag vaknade istället för att ligga kvar i sängen och spela spel och facebooka. Då hade den första tvätten varit klar nu!
Jaja... Får väl skjuta lite på tidsschemat så blir det nog bra!
Har även kommit på några saker jag önskar mig på min födelsedag! Därav bilden! :-)

söndag 8 juli 2012

Pappa

Idag för exakt 5 år sedan fick jag en påhälsning på kvällen av polisen som kom med ett fruktansvärt besked om min pappa.
Att det redan gått hela 5 år känns jättekonstigt!
Hade inte möjlighet att åka till hans grav idag men ska göra det nånting i veckan.

"Överraskning"

Semester i all sin ära men är det inte underbart att få komma hem och åka och hämta ut ett paket innehållande detta!!
En massa härliga produkter från mestadels Bed Head!
Och jarå, semestern var underbar den också! Nu väntar nya äventyr!

torsdag 5 juli 2012

Vi har det så bra!

Semester!
Äntligen är vi på vår första "riktiga" campingsemester! Visst, vi har campat hela vintern i Åkersjön och vi tjuvstartade lite förra helgen i Bergafjärden men nu är vi verkligen på semester med husvagnen. Och vi trivs så bra!
Vi kommer hela tiden på saker vi ska skaffa hit och saker vi ska ta med osv men det är småsaker. Vi har det toppen faktiskt!
Åkte till Orsa eftersom alla säger att det är så himla bra där. Ärligt talat så var jag lite skeptisk första dagen. Vädret var inte alls som önskat och vi hade inte allt på plats och så... Men nu, vädret har hittills varit jättebra! I tisdags var vi och badade hela dagen. Både i pool och sjö. Onsdag gjorde vi ett besök på Björnparken. Mäktigt! Och idag var det pool & sjö igen! Alla som vill (och "får") få färg har fått det!
Och dessutom träffade vi familjen Handler här så Madelene har haft en lekkompis i några dagar. Jättekul! Men nu har dom åkt vidare.
Just nu ligger jag i husvagnen och gör ingenting. De andra gick för att spela minigolf medan jag stannade med Stella. Hon har strulat en del vid läggning sen vi kom hit så det kändes viktigt att få henne i säng på ett bra sätt, och nu är det gjort!
Ett glas cocacola nu och kvällen är fulländad!

torsdag 28 juni 2012

Mums!

Alltså, hade jag bara tid (och ork) så skulle jag baka godsaker hela dagarna!
Och äta upp det på kvällen, alltihopa! Hoppas verkligen att det här suget inte håller i sig nån lång period! Då blir det tufft att komma tillbaka till tidigare (eller gärna något mindre) storlek. Efter förlossningen därå, menar jag!
Mitt problem är också att jag tänker lite "äsch, det gör inget om jag äter lite götta! Jag blir ju tjock ändå..!".
Men ja, så är det iaf.

Vad har jag gjort egentligen?

Det känns som jag inte gjort nånting idag men när man börjar tänka efter så är det en del iallafall.
Jag har bytt sängkläder i alla sängar, väntrum på madrasserna i storsängen (ett rätt stort projekt när man är ensam och svag), tvättat de flesta av sängkläderna plus annan tvätt, lagat frukost, lunch & middag, diskat efter alla måltider, strukit allt i min OCH Mattias garderob (som bör strykas), bytt 4-5 blöjor varav minst tre av dom var med tvåans innehåll, badat båda tjejerna i två omgångar badvatten eftersom Stella tyckte att hon kunde bajsa i det första, fixat kvällsgröt och bakat en kaka! Å nu ska tvätten vikas!
En helt vanlig dag egentligen. Åsså tycker man att man inte gör nåt ibland..! Man borde tänka efter lite oftare!

Midsommar 2012

Åter hemma efter en topptrevlig helg!
>> Visst, vädret kunde väl varit bättre men det kunde även varit mycket sämre!
>> Första natten gick iaf hur bra som helst. Och solen sken så det var varmt å gött i husvagnen på morgonen. Härligt!
>> Gick en sväng och kollade läget på campingen på förmiddagen. Kollade in stranden, havet och alla säsongscampare. Vilka byggen de har! Vår lilla kur vi har på vintern känns lite enkelt...
>> På eftermiddagen kom familjen Olert-Väänänen med lillbåten. Grillning och båthäng på kvällen!
>> Natt nr 2 - näst intill katastrof!
>> Eller, natt å natt, den gick bra ända till klockan 06.00 då det bröt ut jordens slagsmål precis utanför vår husvagn! 10-15 personer var mer eller mindre inblandade. Dom skrek och hade sig så alla utom Madelene vaknade. Efter ett relativt misslyckat försök att få dom att flytta på sig ringde i slutligen polisen, men innan dom kom på plats var alla borta...
>> Lyckligtvis somnade Stella om och vi vaknade kl 09.00!!
>> Lördag fördrev vi med ingenting! Lite lek i en lekpark, lite glass, lite vila. Sen hade i ett bord bokat på Vindhem. Jag & Madelene åkte åt dit och Mattias & Stella tog bilen. Superfint ställe med jättegod mat. Dock kanske man inte rekommenderar att gå på fin restaurang för att äta trerätters tillsammans med 7 vuxna och 6 barn... Var väl inte alltför många minuter då alla satt vid bordet, om man säger så. Men även det har sin charm!
>> Söndag = hemresa. Men först på IKEA! Där blev det en av tidernas snabbaste genomgång. Skulle visst på Bauhaus och Biltema också.
>> Men sen åkte vi iaf hem. Nu ska husvagnen städas upp lite och packas om till nästa äventyr!
>>
>

fredag 22 juni 2012

Sommarcampingspremiär

(Långt ord...)
Hela veckan har till stor del gått ut på att få till nån form av ordning i nya husvagnen för att idag kunna dra iväg mot kusten. Och vi (JAG) lyckades! Även om vi åkte nästan tre timmar senare än planerat så är vi nu på plats.
Destinationen var Bergafjärdens camping strax utanför Sundsvall.
Ca halvvägs var det dags för Stellas kvällsgröt men det var ju inga problem alls! Vi har ju köket precis bakom bilen! Sen somnade hon och nu sover hon i husvagnen, och Madelene också.
Väl framme började vi med att byta campingplats! Den vi först fick var ute i skogen, allra längst bort, längst från stranden. Jag klev inte ens ur bilen. Men det var inga problem att byta!
Markis utfälld, utemöbler uppfällda och TV'n inställd till morgonens "Sommarlov" så ni kan vi också få krypa till kojs.
Imorgon väntas finväder och det njuter vi av tillsammans med glada vänner! Kanske på, men knappast i, havet!

torsdag 21 juni 2012

Lunchdate

Idag har jag & Stella haft lunchdate med moster Anna & kusin Maja och polarna Caroline & Anton. Jättetrevligt! Dock hade jag lite ont om tid eftersom jag hade en "ny" och helt tom husvagn ståendes hemma som jag ville (och var tvungen) börja stöka med.
Sagt och gjort! Hela eftermiddagen, eller iaf den tid då Stella tillåtit, har jag städat & plockat i husvagnen och nu är det nästan klart! Lite småfix kvar bara men det tar jag imorgon!

måndag 18 juni 2012

Ultraljud

Nä, inget ultraljud gjort men en tid för ett kom i brevlådan idag. Då får vi äntligen ett datum för beräknad förlossning. Alltså, vi har ju ett datum nu också men det blir ju liksom mer definitivt efter ultraljudet. Åsså det här med kön... Kolla eller inte? Ena stunden vill jag veta och sen vill jag spara överraskningen. Och så får det bli! Inget tjuvkik! Det är ju bara 167 dagar kvar..!

söndag 17 juni 2012

Kurflytt

Vi har fått en ny plats på campingen till vintern. Den här vintern har vi stått nästan granne med servicehuset men nu ska vi bli grannar på riktigt! Det blir toppen!
Så idag hade vi barnvakt igen. Mamma fick rycka ut tidigt i morse så vi kunde åka och flytta på kuren.
Det gick jättebra med flytten, endast några småproblem som vi löste smärtfritt. Vi passade även på att åka till Häggsjön för att hämta lite ved.
Och när vi kom hem var maten färdig! Underbart!
Mattias drog iväg på fotbollsträning (!). Får se vad hans knä tycker om det... Har liksom inte varit bara bra efter tidigare liknande aktiviteter.
Just ja, apropå camping. Vi har bytt husvagn också. Den gamla ska köras iväg imorgon och förhoppningsvis kommer den nya några timmar senare! Invigning sker midsommarhelgen nånstans längs kusten! Spännande!

lördag 16 juni 2012

Nu är det officiellt!

Vi blir en till!
Vi passade på att göra det offentligt igår och hur gör man det nu för tiden om inte via Facebook!
Har fått sjukt mycket respons och det är jättekul!
Kan tillägga att den här lilla krabaten är oplanerad men inte på något sätt oönskad!
Det kommer bli tufft & jobbigt men också spännande, mysigt & roligt!
I november-december får vi veta om Stellas garderob går att återanvända eller om vi behöver byta färgskala. :-)

Vuxenkväll

Skulle ha skrivit om det här igår redan men jag var så himla trött så det gick inte.
Hur som helst så kom Mattias med idén om att gå på after work igår. Jag tyckte det var en bra idé så jag ringde mamma som kom direkt från jobbet så vara skulle kunna få en stund själva.
Vår erfarenhet säger att Sir Winston är en av de bästa restaurangerna i stan så vi gick dit. Väntade in ett speciellt bord tills det blev ledigt och sen skulle det ätas! Trerätters minst!
Men döm om vår besvikelse när de gjort om menyn!
Jag letade febrilt efter kötträtten med den fenomenalt goda pepparsåsen - borta!
Mattias ville ha kantarellsoppa - borta!
Så då blev det vitlöksbröd där, vilket är helt underbart gott!
Sen gick vi vidare till Dalwhinnies. Där blev det varmrätt. Jag åt oxfilépasta med grönpepparsås och Mattias åt ren med svampsås. Alla nöjda och glada!
Sen tänkte vi åka hem men det blev ändå en efterrätt också, fast på ställe nr 3, trädgården på Gamla Teatern. Varken jag eller Mattias hade varit där tidigare så det var en positiv överraskning. Jättemysigt ställe! Jag fick glass med chokladsås och Mattias fick en irish coffee.
Enda minuset, som faktiskt är väldigt litet, är den där telefonen. Se bilden så förstår ni.
Just ja! Vi hann ju faktiskt med ett fjärde stopp. Mattias har ju den sämsta partyblåsan så så fort vi satt oss i bilen så blev han "tvungen att kissa"!
Jag ringde då kusin Therese som var hos sin pappa och kollade fotboll så då slank vi in där på hemvägen!
Inte helt otippat så drog Mattias iväg på fest när vi kom hem. EAG hade firmafest så lämpligt just den kvällen. Som tur va hade han karaktär och lyckades avstå stadsmuren utan tog cykeln hem i "rättan tid".
Summa summarum så hade vi en toppenkväll tillsammans! Länge sen det var bara vi två.
Tack älskling! ❤

fredag 15 juni 2012

Första dagen...

...på sommarlovet och solen skiner! Tack väderguden!
Dessvärre var vi tvungna att åka till stan och fixa en massa ärenden. Planen var att åka in tidigt, vilket vi gjorde med bara en halvtimmes förskjutning, och sen åka hem vid lunch. Detta för att kunna vara ute i solen hemma på altanen. Det fäller ju att ta tillvara på se här dagens för se verkar bli smått om dom.
Dessvärre, igen, så är vi fortfarande kvar i stan och klockan är över två...
Därför tog vi en paus på apberget med en mjukglass till Madelene och vatten till mamman.

Sommarlov!

Ikväll var det äntligen dags för skolavslutning!
Som jag har längtat! Tänk att slippa ställa väckarklockan varje morgon. Att få vakna upp och bara kunna sträcka på sig en kvart (eller längre) innan man kliver upp. Att kunna göra vad man vill hela dagarna utan måsten och annat trist. Tänk om man fick vara 9 år igen..!


Fast även fast det är ett tag sen jag var 9 år så tycker jag att det ska bli toppen med sommarlov!
Knappt några tider som ska passas, eller? Ja ja, men det är iallafall gött med ledighet! Och ikväll har jag tom fått cykelsitsen monterad så imorgon ska Stella få hoja för första gången!

Skön känsla


Vaknade i morse kring halv sju av att jag fick ett sms. Dock var jag lite för trött då för att kolla av det så det dröjde ungefär en timme innan jag läste det.
Det var från vår bästa Rut. Stackarn låg i magsjuka....
Jag bestämde mig genast för att eftersom vi förberett inför städning idag så ska här städas!
Sagt och gjort! Övervåningen hann jag med medan Mattias var hemma. Och sen ville Stella, som är ännu lite tussigare idag än igår, sova så då han  jag precis med nedervåningen. Å tänk den känslan att, när allt är klart, få sätta sig i soffan och bara inandas den fräscha doft som nu spridit sig i hela huset! Underbart!
Dock hann jag bara slå ner röven i soffan så vaknade Stella.


tisdag 12 juni 2012

Jordgubbar i "sommarvärmen"

Sitter i soffan och har förberett lite tisdagsmys. Väntar nu bara på att den joggande mannen ska komma tillbaka från sin runda. Det här måste ju bli en toppenöverraskning va? Jordgubbar & mjölk! Finns väl inget som är mer sommar än just det!
Lägg gärna märke till ljuslyktorna som Madelene köpt till Mattias i julklapp för några år sedan. Läs och minns budskapen!
(du som sir klent kan höör ta de så ske je hjälp de!)

måndag 11 juni 2012

Paradiset - Landön!

Söndag fick hela familjen sovmorgon. Inte bara bra eftersom vi planerat att åka till Landön direkt efter frukost. Men, vår väckarklocka sov till åtta så blev frukosten lite senare än vanligt.
Fast det gjorde inte så mycket, det var skönt och välbehövligt!
Vi packade med oss kläder för utebruk, dvs regntåliga saker, och for. Ju närmare vi kom desto mer insåg vi att det var ett helt annat väder där! Inte så himlarns varmt men strålande sol!
Tog en promenad och var ute och fotade lite. Så skönt! Jag trivs verkligen här!
Har lovat Madelene, och mig själv, att vara här några dagar i sommar. Tänk om mina barn kunde få vara med om allt jag har varit med om på den här underbara gården. Korna, mjölkning, mockat skit, matat kalvar, haft kalvar i "koppel", varit i buan med kalvarna och en massa massa annat. Då jag var 5-6 år sprang jag, i mycket korta shorts, längs vägen upp mot huset och samtidigt i höggräset låg vår katt, Smirre, och lurpassade och vips satt han fast i mitt lår med klorna..! Bör tilläggas att det var nåt som var lite konstigt med den katten och jag slutade kela med honom from den händelsen!

lördag 9 juni 2012

Efter regn kommer... snö!

Sköna lördag! Å tänk om vi fått ett väder som överensstämmer med almanackan också! Men vi har haft en soft dag ändå.
Madelene har varit på ett annorlunda kalas - shoppingkalas. Födelsedagsbarnet tog med sig några kompisar (och mamman) på stan för några timmars shopping med stopp på McDonalds för hamburgare och glass. Antar att den mamman har ett stort tålamod för jag vet ärligt inte om jag hade fixat det!
Under tiden tog vi en tur i bilen. Körde bla till Ås, Lugnvik & Frösön. Stella hade bestämt sig för att ICKE SOVA men det gick sådär... Landade sen på stan vi också.
Tog fikapaus på Törners tillsammans med Sandell-Jonsson. Himla tur vi satt inne för himlen öppnade sig och släppte ner jordens hagelskur!

fredag 8 juni 2012

Lycklig!

Den här duktiga, söta, goa, fina och bästa lilla tjejen har gjort sin mamma så lycklig nu på morgonen!
Hon har sovit hela natten, rakt igenom! Inte vaknat en enda gång!
Det har typ aldrig hänt förut!
Inte för att jag tror det kommer vara så för all framtid, men det var en underbar känsla att inse att jag fått sova en hel natt helt utan avbrott!
Tack Stella! ❤

onsdag 6 juni 2012

Blommor & bad

Helt chockad! Fick sovmorgon idag igen, till åtta iaf. Börjar bli en skön vana!
Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att åka på badhuset på förmiddagen. Stella var skeptisk till en början men lagom till det var dags att kliva upp så hade hon det jätteroligt! Nu måste vi se till att det blir många många fler badtillfällen!
När vi kom hem var det dags att äntligen bygga en grind på övervåningen så Stella kan springa fritt där uppe. Samtidigt kom mamma med en massa blommor som vi har satt lite här och där på tomten. Är väl ingen som påtar i trädgården speciellt mycket (eller gärna) men jag måste erkänna att det blir fint. Hemtrevligt liksom!

lördag 2 juni 2012

Helt ok ändå

Dagen har bjudit på regn, regn och regn. Typiskt tröttväder, man vill liksom bara ligga i soffan och inte göra nånting. Men det funkar ju inte med en ettåring..!

Som tur var fick vi ett sms från Anna & Maja som ville ses på stan och fika så vi hakade på! Mums!
Dock fick jag nästan en chock när vi väl gick ut. Det var ju svinkallt och regnet var... liksom blött. Usch!
Idag ligger tankarna på en solresa nära igen!

Middagsplanerna ändrades när Mattias sa att han skulle på 40-årskalas. Då ringde jag mamma så vi for till stan och gick på Bishop's och käkade. Med Mattias kort! Det var supergott men det blir liksom inte så avkopplande när lillfröken är med. Hon har inte förstått det där med att bara sitta ner och ta det lugnt än. Eller så är det så att hon har fått för mycket pappagener!

Hann bara hem igen så var det dags för gröt, bad och pyjamas så nu sitter jag och har egentid i soffan. Inte helt fel.
Summa summarum så så har dagen varit helt ok! Men sol och värme - kom tillbaka!

fredag 1 juni 2012

Oplanerat

Idag har vi inget alls på agendan (än)!
Så efter den här fina, smarriga frukosten kan det bli vad som helst! Kanske en promenad på byn, en tur till stan eller bara hemmahäng.
Lillfröken har inatt sovit från 19-07! Underbart! Dock hade hon ett race vid fyratiden men att få sova ända till sju på morgonen är ju gudomligt ändå!
Mer sånt!

onsdag 30 maj 2012

Bullbak

Tänk att idag var det så kallt å trist så jag tog och bakade bullar!
Stella somnade så perfekt på förmiddagen så då var det bara att dra igång det hela. Och jag hann precis klart allt innan hon vaknade, dvs före 12 hade jag bakat klart OCH diskat undan! Gött! Och det blev bullarna också!
Men sen kom sälklubban och säckade mig! Jäklars så trött jag har varit idag... Tur Stella har varit på ett strålande humör och klarat sig rätt bra "själv".
Nu återstår bara en vånda för dagen, vad ska man äta till middag??
Makaroner i gräddsås kanske?

tisdag 29 maj 2012

Juliaresan

Som mammaledig har man det inte fett så om tom jag kan avvara 100:- så kan du oxå det!

Titta in på juliaresan.se och läs om dessa fantastiska vänner till Julia sen skänker du den summa pengar du själv vill, även om det är 25 kr eller 10000 kr. Alla bidrag behövs!

Vi måste se till att den här hemska sjukdomen inte vinner!

Miss i planeringen

Den här dagen blev då verkligen inte som jag (trott att jag) planerat. Först rusade jag genom alla morgonbestyr för att kunna infinna mig på BVC kl 9 för då skulle Stella få en vaccination. Det visade sig att det var inte alls idag utan den 5 juni... Sen hade vi föräldragrupp 10-12. Fast.. där var det bara jag & Stella... Dock var tid & dag rätt men jag antar att folk börjat jobba. När Madelene slutat skolan for vi till stan för att byta en del av det jag shoppade igår. Inte ens det gick som jag tänkt för nu fanns inte rätt storlek kvar! Jag som hittat så fina grejor! Eftermiddagen blev dock bra. Då var vi hos mamma och åt morsdagsmiddag några dagar för sent. Å kvällen verkar lovande! Tjejerna sover (eller ligger i sina sängar iaf) och Mattias & Jan håller på att installera vår nya diskmaskin! Dessutom har jag fyra liter chokladglass i frysen! Underbart!

måndag 28 maj 2012

Toppenhelg

Oj vilken helg vi har haft!
Lördag startade jag med en tänkt sovmorgon som istället blev en barnfri dusch. Sen packade vi (jag & tjejerna) frukost, åkte till stan och överraskade Tessan som fyllde år.
Sen for vi hem å satte oss på altanen och mös resten av eftermiddagen!
På kvällen hade jag egen tid igen, nu i form av vårkonsert med kören. Var dock inte med på scenen utan fick nöja mig med att sitta i publiken den här gången. Å jag blir så himla sugen att vara med å sjunga jag med! Måste få till det i höst!
Söndag var det fix å trix hemma. Ny kyl, frys och diskmaskin har inhandlats. Blir som ett nytt kök, nästan!
Idag har jag & Stella varit i stan och grejat å shoppat. Var bra länge sen vi var på stan nu så det var skoj. Fick ju den bästa MorsDags-presenten - presentkort på HM! Och jag har lovat mig själv att lägga hela på bara mig, får se hur det går!

torsdag 24 maj 2012

Två underbara dagar!

Jag älskar verkligen när det är sommar och sol! Och det är precis vad vi har haft de senaste dagarna och jag har njutit till max!
Ganska bra tajmat med staketbygget, tack Mattias för att du stod ute i regnet i helgen! ❤
Det har nämligen gjort att Stella kan nöjd och glad springa runt på gården och jag kan nöjd och glad vara på altanen. Det är ju såklart inte direkt så att jag kan ligga och sola som om hon inte fanns, men mellan varven så kan jag absolut sätta mig ner några sekunder här å där. Det räcker långt! Nu har jag inte samma "panik" att jag "måste" åka utomlands, även om jag fortfarande skulle gilla det väldigt mycket!

tisdag 22 maj 2012

Äntligen varmt

Så kom den till slut - värmen! Sååå efterlängtad! Synd bara att vi hade en sjukling hemma så dagen blev inte maximalt utnyttjad. Hoppas på ny chans imorgon även om sjuklingen är hemma. Lite planering bara. Och hon är nog nöjd om hon får kolla på lite film utan att lillasyster springer fram och tillbaka och skriker och har sig! Och med det nya staketet, som nu även har fått grindlås monterade, kan Stella springa ganska fritt ute. Det gillar hon! Årets första gräsklippning är gjord oxå. Så nu luktar det jättegott ute! Nu: kvällsfika! Kan bli en rostad macka. Eller nachos & salsa. Eller en leverpastejmacka. Eller tonfisksallad. Eller... Åh vad mycket gott det finns!

Dop

Bänkade i soffan för att "delta" i det kungliga dopet!

Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här. Madelene är hemma från skolan med feber och en rätt så rejäl förkylning. Hoppas att det inte är nåt långvarigt för vi har en del planer i helgen! Bl.a. ska vi till Landön, där ska det sättas plant. Åsså är det vårkonsert med världens bästa kör, Näskottskören, på lördagkväll. Det ska bli så roligt att se OCH höra alla i kören! Saknar verkligen att få åka å sjunga varje vecka, men just nu är det lite svårt att få till. Men till hösten kanske! :-) Nu är min första maskin för dagen klar och väntar på att bli upphängd. Idag blir det ute, toppfint torkväder ju! I like! Åsså får man ju inte missa dagens stora händelse, dopet!

måndag 21 maj 2012

Effektiv dag

Den här den har gått på ett ut hela dan!
Förmiddan spenderades i stan där ett antal ärenden uträttades, en del med sambon och en del med Stella. Egentligen skulle Stella fått vara med kusin Maja idag men hon har hostat å tjorvat inatt så dit ville vi inte ta Stella idag. Hon fick åka en stund till momma istället.
När vi kom hem sov Stella så jag passade på att baka den omtalade morotskakan. Återkommer om receptet var till belåtenhet men det ser bra ut!
Nattningen ikväll gick oerhört bra! Stella somnade på ca 1 minut och Madelene, som verkar lite tussig, strax därefter.
Så nu ska jag leta en resa!
Måste få lite sol & värme!
Hoppas Mattias minns vad han lovade när räkningen kommer! ;-)

söndag 20 maj 2012

Tårar men även glädje och inspiration

(Mia Handmark)

Ångrar inte en sekund att jag anmälde mig till den föreläsning som jag varit på ikväll. (Stina, tack för sällskapet) Redan i första meningen satt jag i tårar.
Mia, som är min fd klasskompis, har sadlat om och föreläser nu med sin livserfarenhet och sitt brinnande intresse att hjälpa andra människor som bakgrund och manus. Så starkt att prata om ett så svårt ämne, och du gjorde det såååå bra!
Jag kommer jobba för att få till en föreläsning för alla föräldrar på Madelenes skola, och kanske för barnen oxå. Det är ju så viktigt att såna här frågor kommer upp till ytan och att barn (eller vuxna) vågar berätta när något är fel. Och att vi vågar lyssna.
Tar även med mig FÖRE-UNDER-EFTER. Det var ett bra sätt att tänka som jag hoppas att jag kan leva, åtminstone lite, efter!
Jag är ingen som slänger med kramar hit & dit men ikväll vill jag ge er alla en STOR gonattKRAM!

Regn å regn å regn...

När ska det sluta?
Enligt prognosen, om man törs lita på den, så ska faktiskt den här veckan vara både varm och solig. Med början på tisdag. Hoppas verkligen det stämmer för nu är solen efterlängtad! Annars kanske jag måste boka en utlandsresa...

Men det här regnet stoppar inte all verksamhet på gården. Mattias har snickrat staket! Det blev superbra! Nu kan Stella springa lite fritt och slipper ha mig hängandes i hasorna hela tiden! Det blir toppen!

Igår hade vi finbesök. Lillasyster med sambo och lillfis kom (på uppmaning av storasystern) på besök. Det var ju så länge sen vi träffade lilla Maja. "Lilla" förresten... Hon och Stella är nästan lika stora trots att det skiljer nästan 11 månader! :-)
Åsså hade vi även Tessan här en stund. Hon levererade lite prylar från Mary Kay som jag beställt. Underbart!

Igår fick skafferiet sig en rensning. Nu ska jag ta tag i frysen. Hade tänkt baka nåt gott men det finns ju ingen plats i frysen så som den ser ut just nu. Mitt mål är att det ska finnas plats för en morotskaka och lite bullar när jag är klar. Måste ju ha gofika när man får så mycket (läs: vill ha) spontanbesök! :-) Varmt välkomna alla!

söndag 15 april 2012

Klätterfia

Tänk att den här ungen är överallt nu! Hon klättrar upp i soffan, i gåstolen, upp på stolarna och på allt annat som hon tycker verkar spännande!
Och ja, jag tycker det var bättre innan hon kom på allt det där! Lugnet liksom.

Men jag har ändå hunnit med en hel del idag. (eller..?) Tack vare att mamma varit här idag så har jag både hunnit vila i solen och kratta hela framsidan. Känns bra!

Nu väntar en vårpizza! Kommer bli smaskens!