tisdag 31 januari 2017

Skoterns julafton 2017




I fredags drog jag och de två yngsta tjejerna till stugan för att hänga på skoterns julafton i Åkersjön. Lite senare kom även Madelene & Lollo eftersom det inte fanns plats för dom i Karlssons stuga och att de skulle upp och jobba med mig på skotertävlingen på lördagen.
På lördagen kom Astrid & Peter och var med Stella & Nike under större delen av tävlingen. De kom ner när det blev dags för knatterace. En superlyckad dag, väl genomförd tävling och stor & glad publik!
Söndagen åkte vi hem rätt tidigt så jag hann både vila & träna.đŸ‘đŸŒ

Uppvärmning 4 set av:
10/10 utfall bakåt
10 ringrodd
Passet:
100 svingar
100 ringrodd
100 goblet squats
100 situps
100 rygglyft
100 sumo deadlift high pull
đŸ’ȘđŸŒđŸ‘ŠđŸŒ
Känner mig ändå fräsch så jag passade på att boka lunchpass på måndagen! 😃 Jag SKA nå Beach2017! 👙

Simskolan igår gick inte riktigt som jag planerat. Nike vill verkligen inte vara med - ibland. Ena stunden funkar allt finfint och i nästa är det tvärstopp.đŸ–đŸŒ Jaja, vi tjurar väl på ett tag med att vi är med i poolen tillsammans med henne så får vi se...

Idag var det mitt första träningspass med gruppen "weight training" på fristilen.
Vi var bar två på plats dådet var inte så mycket till grupp direkt.
Värmde upp på gåbandet i va 10 minuter åsså sprang jag den sista minuten, fort!
Sen körde vi intervallpass Tabata-style med lite olika övningar. Skönt!

torsdag 26 januari 2017

Sibylla-middag

Efter jobbet skulle jag hinna hämta bilen på Berners (igen), köpa alvedon& Ipren (fortfarande tandvärk), hämta kidsen (gärna före kl 17), laga mat, äta, städa bort julen, tvätta & packa till helgen!
Har betat av de tre första punkterna - bilen, Apoteket & barnen. De två matpunkterna slog jag ihop till en - drog på Sibylla. Nu återstår julgransplundring, tvätt & packning....
Klara, färdiga, spring!! đŸƒđŸœ‍♀️

Senaste dagarna




Det har varit lite mycket pÄ slutet sÄ jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen men nu gör jag ett försök!
I lördags var det Ă€ntligen dags för MatSparken i Åkersjön! Som vi jobbat med detta den senaste tiden. Vi = jag, Mattias, Per & Regina. Jag & hela familjen Ă„kte upp pĂ„ fredagen. Stannade i Landön för middag och för att lĂ€mna alla tjejerna dĂ€r. Mommas godaste köttbullar, sĂ„s & makaroner! Mums!


Madelene var inte helpepp pĂ„ att hĂ€nga i Landön hela helgen sĂ„ jag pratade med Tessan & Ullis sĂ„ de skulle ocksĂ„ vara dĂ€r. DĂ„ gick det bra!
Sen rullade jag & Mattias vidare mot stugan. Första gÄngen vi Àr tillsammans utan barn i stugan!


Vi hade ganska mycket att stĂ„ i nĂ€r vi kom upp. Plocka bort julen, stĂ€da lite, förbereda lasagne  och annat till varmrĂ€tten, provsmaka vĂ€lkomstdrink, duka, dubbelkolla alla sms etc etc...


Första sms'et dagen D skickades kl 10.00. Och det funkade!
Hela förmiddagen var jag & Regina ute och delade ut goodie-bags till alla förrÀttsvÀrdar som i sin tur delar ut dessa till sina gÀster. De innehöll bla reflexer, plÄster, mössa och lite godis.


Hade det inte varit för att jag redan gjort kart lasagnen sÄ hade det funnit möjlighet att servera ren till varmrÀtt.

Tror alla som var med i Matsparken hade pyntat sin stuga/husvagn med marschaller, vi ocksĂ„ sĂ„klart! En lĂ„ng rad frĂ„n ena vĂ€gen till den andra! Man vet ju inte var gĂ€sterna kommer ifrĂ„n. Även sparken fick marschaller men de slocknade dessvĂ€rre av blĂ„sten och av vinddraget nĂ€r vi körde. Fort gick det!


FörrÀtten Ät vi hos Olle Svedberg & Cristian Eriksson, partners för kvÀllen. De serverade en oxfilétartar med picklad rödlök & friterad kapris. Gott men jag har ju lite svÄrt för det dÀr med rÄtt kött.
NÀr vi Äkte hem sÄg vi en skyltning som nÄgra av deltagarna gjort - mycket fint!

Hann inte med att knÀppa nÄgra bilder under vÄr varmrÀtt men vi hade supertrevligt och fick besök av Martina & Fredrik samt Togge & Carina. Vi bjöd pÄ en fördrink med bacardi razz, sprite & hallon, lasagne med sallad & bröd och en liten irish coffee som försmak pÄ kommande dessert.
Vi fick vÄr efterrÀtt hos Johan & Anna Kristoffersson, som köpt Tore Eliassons fd stuga. Supertrevliga mÀnniskor som vi aldrig trÀffat förut. HÀrligt! Micke Jernström & Emma Olofsson var ocksÄ dÀr.
Anna & Johan bjöd pÄ en vaniljpannacotta med bÀr & after eight. Mums!

Sen var det dags för efterfesten pÄ Drivan! Gick runt och lyssnade av med alla hur de haft det osv och alla verkade haft det toppen! SÄ himla roligt!
I vanlig ordning nÀr det Àr matstafett/matspark ska ju jag pÄ tjÀnsteresa mÄndagen efter. Sist gick det inte sÄ bra, tog mig inte ivÀg. Men den hÀr gÄngen var jag helt enkelt tvungen!
DÀrför Äkte jag till Landön ganska tidigt och vi rullade hemÄt direkt. Hann vÀl till Bredbyn sÄ sov Nike.

Hann Àven trÀna pÄ MÄva pÄ kvÀllen, kidsen var med - Àven Madelene. Sen köpte vi pizza och Äkte hem och mös tillsammans.
Tidigt i sÀng för att orka kliva upp 04.10 och Äka med taxin 05.00. Den fick jag dÀremot vÀnta pÄ till 05.20... inte sÄ kul den tiden pÄ dygnet.


torsdag 19 januari 2017

Återbesök BVC

Idag var det dags för Äterbesök pÄ BVC för Nike. PÄ hennes 4-Ärskontroll sÄg hon inte riktigt sÄ bra som man bör sÄ dÀrför fick vi komma tillbaka en mÄnad senare.
Nike ser fortfarande inte tillrÀckligt bra sÄ det blir en remiss till ögonmottagningen för ytterligare kontroll.
 
Mysigt att gĂ„ ivĂ€g med bara ett barn. Vi hann leka lite & lĂ€sa en bok i vĂ€ntrummet.❤

tisdag 17 januari 2017

Nu Àr vi igÄng igen

Nytt Är - nya naglar! Visst var det röda glittret fint men det hÀr Àr mer jag.



Passade pĂ„ att göra lite reafynd pĂ„ Polarn ocksĂ„. UnderstĂ€ll till Stella & Nike, eller som vi kallar det - fjĂ€llkostym.  Hittade Ă€ven present till Maja som fyller 5 Ă„r i januari, lite mössor & strumpor. Fina grejor!

I fredags var det dags för Ärets revy. Vi gav Mattias pappa & hans Ann-Marie biljetter till revy & supé sÄ det var tillsammans med dom vi gick. Supertrevligt och jÀttebra revy!



Resten av helgen gick i skoterns tecken - Arctic Cat cup hela helgen! Superroligt! Saknar faktiskt den cirkusen och skulle alla dar i veckan stötta en satsning frÄn Lönn Racing's sida! Iaf i en sÀsong. ;)
Lördagsmiddagen intogs pÄ Sibylla Stadsdel Norr. Fint vÀrre...



SjÀlvklart var polisen pÄ plats pÄ söndag nÀr vi skulle pÄ GrÀfsÄsen pÄ tÀvlingen. Jag tycker det Àr jÀttebra att de kontrollerar nykterhet osv men det börjar bli lite förutsÀgbart att de alltid stÄr dÀr nÀr det Àr Arctic Cat Cup...

Och sparkföret inför kommande helgs MatSpark i Åkersjön ser i nulĂ€get helt ok ut! Har inte bestĂ€mt vilken mat vi ska bjuda pĂ„ Ă€n, men det hinns vĂ€l..!

söndag 8 januari 2017

Slut pÄ jullovet










Jaha, då var det dags att ställa klockan (på 05.30!!) för att åka på jobbet igen. Fast ärligt talat så känns det helt ok att få komma in i vardagslunken, få ordning på rutiner & tider. Kanske äta lite mindre godis på dagarna...😬

I lördags hade Mattias möte inför Le Mans-tävlingen som är den 28 jan i Åkersjön.

Sen drog vi till skidbacken! Stella & Nike fick turas om att åka eftersom det bara var en timme kvar tills liften skulle stänga.
De gör framsteg båda två. Nu måste vi hitta en bra skidskola! đŸ‘đŸŒ

De stora tjejerna (Madelene & Alva) stannade i stugan och såg till att badtunnan fick badtemperatur i sig.
Alla barn badade men inga vuxna. Mattias tog en skotertur på kvällen medan jag slappade i soffan.

Idag har alla tjejer kört skoter!✌đŸŒ️
Stella körde själv & skjutsade även Nike! Coolt!😎

Nu har vi kommit hem och packat upp det mesta. Åter till det normala. 😊

lördag 7 januari 2017

Trettonhelgen





En vacker morgon att vakna i stugan. Igår var det oerhört kallt, -28 när vi åkte från Brunflo! ❄️☃️

Mattias var i Kall/Åre på jobb så det föll på min lott att skotta, fylla tunnan, elda i tunnan åsså ta hand om familjen såklart!

Projekt snöslunga. Jag har aldrig i hela mitt liv kört en snöslunga men tänkte att "hur svårt kan det va??". Visade sig inte vara helt enkelt. Fick ringa Lille-Per på FaceTime för att få hjälp att få igång den, så den biten löste sig. Men sen bar det ju spakar och grejer hit å dit, överallt! 🙄
Gav upp till slut...

Projekt tunnan: Under tiden jag bråkade med slungan höll jag även på att fylla tunnan med vatten. Inga problem tills jag upptäckte att själva proppen till karet var öppen så allt vatten bara runnit rakt ut...

Åkte på Drivan och käkade lunch. Fick då med oss Maja (från dagis) en sväng. Sen stannade Stella & Nike hos henne en stund och lekte i deras husvagn.

Jag åkte hem och tänkte att nu j*vlar ska slungan köras! Punkt. Och efter lite tester och stök fick jag till det!✌đŸŒ️Tunnan oxå!😃
Däremot hann det inte bli nån värme i tunnan så set blev inget bad...
Nytt försök idag! đŸ‘đŸŒ

torsdag 5 januari 2017

Fynd och nyheter



Imorse ringde klockan 06.30 - ingen klev upp... Vaknade vid 08.20 och insåg att jag måste lägga på en rem om jag ska hinna till jobbet. Planen var att jobba 8-12 och barnen var hos mamma. Allt gick enligt plan utom tiden. 😉

Hämtade tjejerna, åkte hem & skottade medan Madelene fixade maten.❄️☃️Passade på att näthandla nya underställ (eller fjällkostymer) till Stella & Nike medan jag nattade.

Idag släpptes vilket team Patrik (och Mattias) ska köra för nästa säsong!🚗🏆❤️

Den stolthet jag känner över de där grabbarna är enorm! Jag är så glad att de hittat ett bra sätt att kombinera arbete, intresse och vänskap på.

Ett citat från en snubbe i Subaru-filmen som var så himla bra och som även gäller för oss på hemmaplan:

"When we win, we'll all win!
We don't intend to let them down!"

Jag känner att jag oxå har del i deras framgångar och gläds minst lika mycket, om inte mer, med dom och jag tänker inte heller svika dom!

onsdag 4 januari 2017

3 jan 2017 - IKEA




Idag for vi till Sundsvall på IKEA för att planera vårt nya kök!
Våra önskningar verkar funka med de nya saker vi skulle vilka göra i köket. Det är ju inte helt lätt att vara "wild and crazy" när man har ett Myresjöhus från 1978. Men det här blir spännande! 😃 Ska bara kolla med snickarna så allt verkligen går att genomföra. 😉
Vi behöver oxå se över vår rumsfördelning. Kanske sära på Stella & Nike och låta lekrummet gå i graven till förmån för antingen tonårs- eller föräldrarum.
Stella vill gärna ha en stor isbjörn på sitt nya rum, när det nu blir...🙄😜

30 dec 2016 - GĂ€sterna kommer

Efter att ha plockat, stÀdat, nytt sÀngklÀder, tvÀttat och tagit hand om ett spontanbesök mitt i alltihopa (som vi egentligen Àlskar) kom sÄ Àntligen vÄra nyÄrsgÀster, Henze, Helena, Tove & Sara.
Vi hade fixat middag, tacos & fajitas. SĂ„ himla gott!
Till efterrÀtt blev det den juldrinken som Anna bjöd pÄ innan julshowen pÄ Gamla Teatern, Christmas Cooler. Följde receptet men la till en skvÀtt ingefÀrsdricka frÄn Markatta. Mumsigt och fint!
Vi gjorde oxÄ ett försök att fÄ till badtemperatur i tunnan men det misslyckades dessvÀrre...


Skickat frÄn min iPhone 6
Vackert Àr allt som ses med kÀrlekens ögon

29 dec 2016 - HÀggsjövik






I tisdags for vi hem en sväng eftersom Madelene skulle till pappa och Stella på BVC på onsdagen. När det var klart åkte vi tillbaka till stugan. Torsdagen gjorde vi inget speciellt ovh middagen åts i Häggsjövik. Älgskav med pressad potatis - underbart gott!😋