onsdag 1 februari 2017

Städ, hälsa & träning

Första dagen i VABruari kör vi såklart VAB. Stella har hostat ett tag och det blir värre så vi var hemma idag. Å är Stella hemma så är Nike hemma! ❤

Fick faktiskt en del gjort idag. Allt julpynt har stått på köksbordet ett tag (jorå, det hat försvårat måltiderna en aning..) så idag åkte de äntligen ner i kartongerna.👍🏼 Rensade även bort en massa gammalt skrot som låg kvar i lådorna sen många år tillbaka.

Ikväll var det dags för föreläsning nr 2 i weight training-programmet med Fristilen. Vi pratade kost och jag känner mig riktigt peppad att verkligen ta tag i min kropp nu!💪🏼👙
Direkt efter det var det träning på Måva. Ullis körde onsdag istället för torsdag den här veckan.

Har som sagt fått en del gjort men i huvudsak har mina tankar varit hos Anna, Emma & Johan idag. Längtar tills min nya FUCK CANCER-tröja kommer. Inte för att den kommer göra skillnad men det känns ändå bra att ha köpt en och därmed bidragit till cancerforskningen. Jag hatar verkligen cancer. Den är så obarmhärtig och den skonar verkligen ingen på sin väg.

Lev nu och njut av livet! ❤❤❤

FUCK CANCER!!


Öppnade Facebook imorse och möttes av det hemska! Den jävla cancern har gripit tag i ytterligare en vän.💔
Du tog Marie men Anna får du inte!!
Nu kämpar vi tillsammans med Anna och vi ger oss aldrig! 💪🏼❤

tisdag 31 januari 2017

Skoterns julafton 2017




I fredags drog jag och de två yngsta tjejerna till stugan för att hänga på skoterns julafton i Åkersjön. Lite senare kom även Madelene & Lollo eftersom det inte fanns plats för dom i Karlssons stuga och att de skulle upp och jobba med mig på skotertävlingen på lördagen.
På lördagen kom Astrid & Peter och var med Stella & Nike under större delen av tävlingen. De kom ner när det blev dags för knatterace. En superlyckad dag, väl genomförd tävling och stor & glad publik!
Söndagen åkte vi hem rätt tidigt så jag hann både vila & träna.👍🏼

Uppvärmning 4 set av:
10/10 utfall bakåt
10 ringrodd
Passet:
100 svingar
100 ringrodd
100 goblet squats
100 situps
100 rygglyft
100 sumo deadlift high pull
💪🏼👊🏼
Känner mig ändå fräsch så jag passade på att boka lunchpass på måndagen! 😃 Jag SKA nå Beach2017! 👙

Simskolan igår gick inte riktigt som jag planerat. Nike vill verkligen inte vara med - ibland. Ena stunden funkar allt finfint och i nästa är det tvärstopp.🖐🏼 Jaja, vi tjurar väl på ett tag med att vi är med i poolen tillsammans med henne så får vi se...

Idag var det mitt första träningspass med gruppen "weight training" på fristilen.
Vi var bar två på plats dådet var inte så mycket till grupp direkt.
Värmde upp på gåbandet i va 10 minuter åsså sprang jag den sista minuten, fort!
Sen körde vi intervallpass Tabata-style med lite olika övningar. Skönt!

torsdag 26 januari 2017

Sibylla-middag

Efter jobbet skulle jag hinna hämta bilen på Berners (igen), köpa alvedon& Ipren (fortfarande tandvärk), hämta kidsen (gärna före kl 17), laga mat, äta, städa bort julen, tvätta & packa till helgen!
Har betat av de tre första punkterna - bilen, Apoteket & barnen. De två matpunkterna slog jag ihop till en - drog på Sibylla. Nu återstår julgransplundring, tvätt & packning....
Klara, färdiga, spring!! 🏃🏽‍♀️

Senaste dagarna




Det har varit lite mycket på slutet så jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen men nu gör jag ett försök!
I lördags var det äntligen dags för MatSparken i Åkersjön! Som vi jobbat med detta den senaste tiden. Vi = jag, Mattias, Per & Regina. Jag & hela familjen åkte upp på fredagen. Stannade i Landön för middag och för att lämna alla tjejerna där. Mommas godaste köttbullar, sås & makaroner! Mums!


Madelene var inte helpepp på att hänga i Landön hela helgen så jag pratade med Tessan & Ullis så de skulle också vara där. Då gick det bra!
Sen rullade jag & Mattias vidare mot stugan. Första gången vi är tillsammans utan barn i stugan!


Vi hade ganska mycket att stå i när vi kom upp. Plocka bort julen, städa lite, förbereda lasagne  och annat till varmrätten, provsmaka välkomstdrink, duka, dubbelkolla alla sms etc etc...


Första sms'et dagen D skickades kl 10.00. Och det funkade!
Hela förmiddagen var jag & Regina ute och delade ut goodie-bags till alla förrättsvärdar som i sin tur delar ut dessa till sina gäster. De innehöll bla reflexer, plåster, mössa och lite godis.


Hade det inte varit för att jag redan gjort kart lasagnen så hade det funnit möjlighet att servera ren till varmrätt.

Tror alla som var med i Matsparken hade pyntat sin stuga/husvagn med marschaller, vi också såklart! En lång rad från ena vägen till den andra! Man vet ju inte var gästerna kommer ifrån. Även sparken fick marschaller men de slocknade dessvärre av blåsten och av vinddraget när vi körde. Fort gick det!


Förrätten åt vi hos Olle Svedberg & Cristian Eriksson, partners för kvällen. De serverade en oxfilétartar med picklad rödlök & friterad kapris. Gott men jag har ju lite svårt för det där med rått kött.
När vi åkte hem såg vi en skyltning som några av deltagarna gjort - mycket fint!

Hann inte med att knäppa några bilder under vår varmrätt men vi hade supertrevligt och fick besök av Martina & Fredrik samt Togge & Carina. Vi bjöd på en fördrink med bacardi razz, sprite & hallon, lasagne med sallad & bröd och en liten irish coffee som försmak på kommande dessert.
Vi fick vår efterrätt hos Johan & Anna Kristoffersson, som köpt Tore Eliassons fd stuga. Supertrevliga människor som vi aldrig träffat förut. Härligt! Micke Jernström & Emma Olofsson var också där.
Anna & Johan bjöd på en vaniljpannacotta med bär & after eight. Mums!

Sen var det dags för efterfesten på Drivan! Gick runt och lyssnade av med alla hur de haft det osv och alla verkade haft det toppen! Så himla roligt!
I vanlig ordning när det är matstafett/matspark ska ju jag på tjänsteresa måndagen efter. Sist gick det inte så bra, tog mig inte iväg. Men den här gången var jag helt enkelt tvungen!
Därför åkte jag till Landön ganska tidigt och vi rullade hemåt direkt. Hann väl till Bredbyn så sov Nike.

Hann även träna på Måva på kvällen, kidsen var med - även Madelene. Sen köpte vi pizza och åkte hem och mös tillsammans.
Tidigt i säng för att orka kliva upp 04.10 och åka med taxin 05.00. Den fick jag däremot vänta på till 05.20... inte så kul den tiden på dygnet.


torsdag 19 januari 2017

Återbesök BVC

Idag var det dags för återbesök på BVC för Nike. På hennes 4-årskontroll såg hon inte riktigt så bra som man bör så därför fick vi komma tillbaka en månad senare.
Nike ser fortfarande inte tillräckligt bra så det blir en remiss till ögonmottagningen för ytterligare kontroll.
 
Mysigt att gå iväg med bara ett barn. Vi hann leka lite & läsa en bok i väntrummet.❤

tisdag 17 januari 2017

Nu är vi igång igen

Nytt år - nya naglar! Visst var det röda glittret fint men det här är mer jag.



Passade på att göra lite reafynd på Polarn också. Underställ till Stella & Nike, eller som vi kallar det - fjällkostym.  Hittade även present till Maja som fyller 5 år i januari, lite mössor & strumpor. Fina grejor!

I fredags var det dags för årets revy. Vi gav Mattias pappa & hans Ann-Marie biljetter till revy & supé så det var tillsammans med dom vi gick. Supertrevligt och jättebra revy!



Resten av helgen gick i skoterns tecken - Arctic Cat cup hela helgen! Superroligt! Saknar faktiskt den cirkusen och skulle alla dar i veckan stötta en satsning från Lönn Racing's sida! Iaf i en säsong. ;)
Lördagsmiddagen intogs på Sibylla Stadsdel Norr. Fint värre...



Självklart var polisen på plats på söndag när vi skulle på Gräfsåsen på tävlingen. Jag tycker det är jättebra att de kontrollerar nykterhet osv men det börjar bli lite förutsägbart att de alltid står där när det är Arctic Cat Cup...

Och sparkföret inför kommande helgs MatSpark i Åkersjön ser i nuläget helt ok ut! Har inte bestämt vilken mat vi ska bjuda på än, men det hinns väl..!

söndag 8 januari 2017

Slut på jullovet










Jaha, då var det dags att ställa klockan (på 05.30!!) för att åka på jobbet igen. Fast ärligt talat så känns det helt ok att få komma in i vardagslunken, få ordning på rutiner & tider. Kanske äta lite mindre godis på dagarna...😬

I lördags hade Mattias möte inför Le Mans-tävlingen som är den 28 jan i Åkersjön.

Sen drog vi till skidbacken! Stella & Nike fick turas om att åka eftersom det bara var en timme kvar tills liften skulle stänga.
De gör framsteg båda två. Nu måste vi hitta en bra skidskola! 👍🏼

De stora tjejerna (Madelene & Alva) stannade i stugan och såg till att badtunnan fick badtemperatur i sig.
Alla barn badade men inga vuxna. Mattias tog en skotertur på kvällen medan jag slappade i soffan.

Idag har alla tjejer kört skoter!✌🏼️
Stella körde själv & skjutsade även Nike! Coolt!😎

Nu har vi kommit hem och packat upp det mesta. Åter till det normala. 😊

lördag 7 januari 2017

Trettonhelgen





En vacker morgon att vakna i stugan. Igår var det oerhört kallt, -28 när vi åkte från Brunflo! ❄️☃️

Mattias var i Kall/Åre på jobb så det föll på min lott att skotta, fylla tunnan, elda i tunnan åsså ta hand om familjen såklart!

Projekt snöslunga. Jag har aldrig i hela mitt liv kört en snöslunga men tänkte att "hur svårt kan det va??". Visade sig inte vara helt enkelt. Fick ringa Lille-Per på FaceTime för att få hjälp att få igång den, så den biten löste sig. Men sen bar det ju spakar och grejer hit å dit, överallt! 🙄
Gav upp till slut...

Projekt tunnan: Under tiden jag bråkade med slungan höll jag även på att fylla tunnan med vatten. Inga problem tills jag upptäckte att själva proppen till karet var öppen så allt vatten bara runnit rakt ut...

Åkte på Drivan och käkade lunch. Fick då med oss Maja (från dagis) en sväng. Sen stannade Stella & Nike hos henne en stund och lekte i deras husvagn.

Jag åkte hem och tänkte att nu j*vlar ska slungan köras! Punkt. Och efter lite tester och stök fick jag till det!✌🏼️Tunnan oxå!😃
Däremot hann det inte bli nån värme i tunnan så set blev inget bad...
Nytt försök idag! 👍🏼

torsdag 5 januari 2017

Fynd och nyheter



Imorse ringde klockan 06.30 - ingen klev upp... Vaknade vid 08.20 och insåg att jag måste lägga på en rem om jag ska hinna till jobbet. Planen var att jobba 8-12 och barnen var hos mamma. Allt gick enligt plan utom tiden. 😉

Hämtade tjejerna, åkte hem & skottade medan Madelene fixade maten.❄️☃️Passade på att näthandla nya underställ (eller fjällkostymer) till Stella & Nike medan jag nattade.

Idag släpptes vilket team Patrik (och Mattias) ska köra för nästa säsong!🚗🏆❤️

Den stolthet jag känner över de där grabbarna är enorm! Jag är så glad att de hittat ett bra sätt att kombinera arbete, intresse och vänskap på.

Ett citat från en snubbe i Subaru-filmen som var så himla bra och som även gäller för oss på hemmaplan:

"When we win, we'll all win!
We don't intend to let them down!"

Jag känner att jag oxå har del i deras framgångar och gläds minst lika mycket, om inte mer, med dom och jag tänker inte heller svika dom!

onsdag 4 januari 2017

3 jan 2017 - IKEA




Idag for vi till Sundsvall på IKEA för att planera vårt nya kök!
Våra önskningar verkar funka med de nya saker vi skulle vilka göra i köket. Det är ju inte helt lätt att vara "wild and crazy" när man har ett Myresjöhus från 1978. Men det här blir spännande! 😃 Ska bara kolla med snickarna så allt verkligen går att genomföra. 😉
Vi behöver oxå se över vår rumsfördelning. Kanske sära på Stella & Nike och låta lekrummet gå i graven till förmån för antingen tonårs- eller föräldrarum.
Stella vill gärna ha en stor isbjörn på sitt nya rum, när det nu blir...🙄😜