söndag 30 oktober 2011

Fina älskade Madelene

Tänk vad man begär mycket av barn som inte har sin mamma och pappa under samma tak..! Stackars små barn! Min stora fina tjej som skulle till sin pappa på höstlov ikväll var inte alls glad över det! Vilket är det rätta svaret på frågan "varför kan jag inte få vara där jag vill vara, hela tiden..?" Lilla lilla gumman... Jag hann bara komma hem så fick jag det försa sms'et där det stod att jag måste ringa henne VARJE dag! "lenktar lenktar lenktar lenktar lenktar" avslutade hon med. När får dom "bestämma själv var dom ska vara och bo?
<3 Fina fina Madelene <3

lördag 29 oktober 2011

Choklad- & kolapaj

INGREDIENSER - ca 14-16 bitar
200 gram choklad cookies
75 gram smör
Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
0,5 tsk ättiksprit, 12%
50 gram smör
Vit chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram vit choklad
0,5 tsk ättiksprit, 12%
50 gram smör
Garnering
1 msk kakao

GÖR SÅ HÄR
1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp o koka ca 10 min till 120 grader.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Serveras i små bitar då pajen är mycket mäktig.
Serveras med fördel tillsammans med en klick grädde!

Välkommen LATA LÖRDAG!

Herre gud så svårt det kan vara att hitta tid att sätta sig ner för att skriva några ynka rader här... Eller kanske snarare svårt att TA SIG TIDEN. Men det är ju så mycket som ska göras hela tiden, nån som ska bäras, en annan som ska nattas och en tredje som ska ha mackor med sig till jobbet (ja, det är Mattias...). Och övrig tid ska man hinna tvätta, laga mat, diska osv osv. Åsså vill man ju försöka hinna gå ut lite oxå. Måste ju komma igång så mitt mål med Tjejmilen verkligen blir av!! Jag SKA gifta mig nästa vinter! Så är det bara! Ponkt och slot.

Igår var det disco för Madelene. Halloween-disco!
Fast hon hade sagt att hon skulle ha vanliga kläder så vi hade inte fixat nåt speciellt. Men när hon kom hem från skolan, tillsammans med en kompis, visade det sig att det visst skulle vara utklädningskläder..! Och vem har en häxklänning hängandes i garderoben bara sådär..? Inte vi iaf.
Och inte hade jag nån möjlighet att åka till stan heller eftersom Mattias åkt till Mora med bilstolarna... Det slutade med att pappan kom hit med en klänning, så blev allt frid & fröjd!

I torsdags hade jag "home-party". Det var goa Linda som kom och visade Mary K's superprodukter. Å jag kan knappt tro det men mamma, som oxå var här, köpte HELA PAKETET till mig! OCH till Tessan! OCH till sig själv! Det är mycket slantar det, kan jag lova!
Helt galet men såååå tacksamt!
Bjöd på en supergod paj oxå. Choklad- och kolapaj. Mums!

Nu ska jag dra ytterligare några tvättar i Madelenes hår. Det är fortfarande lite lätt grått men jag hoppas det går bort snart. (bilden är FÖRE gårdagens tvätt...)

Ha en trevlig helg!
På återseende!

onsdag 12 oktober 2011

Ingen bra dag... eller..?

Vilken dag! Och den är långt ifrån slut än!
Till att börja med så har Stella varit bra nog strulig inatt. Vaknat säkert 5-6 gånger och bökat å haft sig. Klockan 0445 tyckte hon däremot att vi sovit färdigt och det gick INTE att få henne på andra tankar.
Satte på tv'n i hopp om att hon kunde roa sig lite med den, men barnprogrammen börjar sent nu för tiden (06.00)...
Sen flöt morgonbestyren på rätt bra faktiskt. Madelene hann tom läsa genom sin läsläxa en gång (som ska vara klar på måndag).
Men sen drog det igång igen. Stella, som ju vaknade nästan tre timmar tidigare än vanligt, somnade givetvis när vi gick till skolan. Det hade ju varit ett ypperligt tillfälle för mig att ta igen lite förlorad sömn, MEN... Jag hade ju en tid bokad hos optikern... Och eftersom lillsessan sov så sött tänkte jag ta bussen. Sagt och gjort, jag roddade iväg oss och gick mot busshållsplatsen, allt för att se hur bussen precis passerade! Packade då in oss i bilen och fick ta den in till stan istället.
Och vad händer då? (nä, ingen poliskontroll den här gången!) Jo, dom ringer från Synsam och säger att min optiker är sjuk. Men då sa jag att jag redan var på väg och att dom fick lösa det på nåt sätt. Och det gjorde dom alldeles utmärkt, stort tack för det!
Väl färdig hos optikern har jag ett antal missade samtal och några meddelanden. Tydligen finns det nån som vill köpa vår bil som vill komma och titta på den. Jag ringer upp honom och bestämmer att vi ska höras lite senare. "Lite senare" visar sig vara precis när jag köpt fika och sitter och matar Stella. Men på en kvart var det klart och jag stod redo vid bilen för att visa upp pärlan! Så nu verkar det dessutom som att jag blir utan bil. Men jag antar att Mattias redan har en lösning i bakfickan på det problemet.
Kvällen tillbringades i Nälden på körövning. Tog med mig Stella och lämnade Madelene hemma tillsammans med mamma. Så här i efterhand så skulle jag gjort tvärtom, om det hade varit möjligt. Stella var snäll och lekte mest hela tiden men det blir ju som svårt att slappna av riktigt så nån vidare övning blev det inte för mig. Men jag har spelat in alla låtar så nu blir det hårdträning. Stackars min familj..! Dom kommer (som vanligt) kunna hela reportoaren när det väl är dags...
Imorron blir det promenad med Klara & Hilda igen. Såg på väderleksrapporten att det vankas kallväder, härligt!
Lite pizzasallad på det här så blire gonatt sen!

måndag 10 oktober 2011

Ny vecka igen

Den här helgen har vi plockat och stökat igen. Förrådet skulle tydligen rensas ut totalt. Vanligtvis är det jag som står för den typen av idéer men nu var det faktiskt på Mattias initiativ. Och jag måste erkänna att det blev väldigt bra! Vi har slängt allt gammalt skräp, sparat en del minnen och vi har nu koll på allt vi har där.
Nu är det bara att boka loppisbord för det blev en del såna lådor också. Mattias ser verkligen fram emot den dagen!
Och den bästa lådan av dom alla - en låda med prylar som vi ska ha i husvagnen! Nä, vi har ingen husvagn - än. Men vi är ju typ de enda på hela vår gata som inte har husvagn nu så det är väl bara att handla!
Startade dagen och veckan med en promenad med Klara & Hilda. Härligt! Men det är märkligt att man tar på sig för mycket kläder - varje gång! Svettas ju som en gris bara av att gå upp på byn, och då har vi ungefär 8 km kvar att gå.
En annan sak jag också blir svettig av är att lillfröken har lärt sig krypa! Så nu kan man säga att huset är rensat på prylar som skulle kunna komma i hennes väg, hoppas jag, och grindar ska införskaffas snarast..!
Bestämde mig idag för att göra slag i saken och beställa nya glasögon. Och det är ju så roligt när dom är så billiga, och rosa är dom också. Underbart! Ska bara fixa recept på ögonen nu så är beställningen fullbordad.
Började idag öva lite smått inför musikcaféet som kören ska ha tillsammans med Peter Lundblad nästa vecka. Jag har inte varit med i kören sen i januari så jag har en del att ta igen. Vi får se hur de går, man kan ju alltid mima!

torsdag 6 oktober 2011

En dag av lyx

Tänk om alla dagar var som idag!
Vaknade av mig själv FÖRE alarmet drog igång, inga barn var vakna så jag smög mig in i badrummet och tog ett varmt bad! Givetvis gick det ju inte att ligga och jäsa så länge där eftersom vi trots allt hade tider att passa.
Väckte Madelene och vi letade kläder, vilket gick hyfsat smärtfritt. Fix och stök med frukost och alla morgonbestyr och slutligen var vi då i bilen på väg till skolan - i god tid. Hann även prata med både fröknar, föräldrar och barn innan vi lämnade skolan.
Och när vi lämnade skolan åkte vi till stan för att avnjuta en hotellfrukost tillsammans med Caroline & Anton. Mycket gott och trevligt! Hoppas på flera såna morgnar.
Tog en sväng på stan men den rätta shoppinglusten infann sig inte idag. Kanske lika så bra det! Den roligaste affären vi var in i var Lekstugan, och då bör kanske tilläggas att barnen sov...
Sladdade in på DollarStore och bunkrade upp med lite av varje.
Och som pricken över i:et så är huset städat när vi kom hem!
Sååå underbart att komma hem till ett nystädat hus! I like!!

onsdag 5 oktober 2011

Vinterkläder

För första gången på typ 4-5 år slipper Madelene nu ha två uppsättningar vinterkläder! (en här och en hos pappa) Som jag har kämpat å tjatat och äntligen - underbart! Hoppas bara hon "får" använda dessa kläder även hos pappa... Dom är ju jättesnygga, å hon har ju valt (nästan) helt själv!
Mössan är inte inhandlad än men står på önskelistan till Mattias..! :o)

Rally & bullbak

Jahaja, så har det gått ett tag sen sist igen...
Vad har då hänt?
Förutom det gamla vanliga så har jag hunnit med ett antal promenadrundor, har dragit några pass på cross trainer men inget löppass ännu. Har ju liksom blivit avrådd av min kiropraktor från just löpning, vilket försvårar en aning för mig att klara av min utmaning. Men om nån månad ska jag nog vara bra i ryggen så det ska nog gå bra, kan va lugn, jag SKA gifta mig!
Och dessutom så har ribban sänkts en gnutta. Mattias tror verkligen inte att jag kommer fixa det så han har sagt att så länge jag klarar det på en timme så blire bröllop! Inga problem!

I lördags var vi till Kall i det underbart vackra höstvädret. Grillade korv, varma mackor och njöt i värmen. Just ja, glömde, Mattias tränade rally oxå. Var liksom därför vi åkte dit... Tillsammans med Sandell-Jonsson-klanen.






Den här stora fina tjejen är kvar hos oss i veckan då hennes pappa är bortrest några dagar. Men det tycker vi bara är bra! Mysigt med några extra dagar tillsammans!



Har inte bakat bullar sen förra julen, eller var det i julas... Ja hurso helst så ere lääänge sen. Men så i tisdags, på kanelbullens dag, gjorde jag slag i saken. Fast jag gjorde vaniljbullar! Riktigt goda, om jag får säga det själv!