tisdag 27 september 2011

Hård start på ny vecka

Måndag!
Idag börjar min väg mot "Milen på 45 minuter"!
Eftersom min kiropraktor avrått mig från att springa just nu (ett stort problem i min utmaning...) så började jag med en lång promenad. Det blev 9 km innan jag var hemma igen. Men i det vädret var det bara skönt!
Å så länge rösten i telefonen (RunKeeper) envisades med att säga att jag gått mycket kortare än vad jag själv tyckte så var det bara att fortsätta tills vi var överens.

I morse var jag tvungen att ringa Maria på BVC. Stella har vaknat FEM GÅNGER inatt för att äta..!! Än så länge funkar det men säkerligen kommer det bli ett problem om det fortsätter. Fick då rådet att gnata på med "riktig" mat så hon lär sig tycka om det men att även fortsätta amma. Åsså tipsade hon om att Mattias ska ta nätterna eftersom jag är mat för henne. Hm... Får se hur det går....

Till middag hade vi underbara familjen Sandell-Jonsson på besök. Vi åt kasslergratäng & ris. Receptet finns på kokaihop.se om någon är intresserad. Supergott!!
Kvällen avslutades med ett bad i stooora badkaret för alla barn! Lätt kaotiskt men vi är alla en erfarenhet rikare, dvs att vi troligen i fortsättningen kommer att ses kring lunch istället för middag... ;o)

söndag 25 september 2011

Sköna söndag!

Men vilken underbar dag vi har haft!
Om man bortser från att dagen startade en aning tidigt, tack Stella, så finns inget att klaga på idag!

Vi började med att plocka ihop lite i huset, tog en snabb enkel frukost och packade sedan in oss i bilen för en promenad runt Frösöberget. Helt fantastiskt höstväder, sol och varmt men ändå friskt på nåt sätt. Härligt!
Sen blev det lunch på Tages och där kläckte Mattias idén om att dra på bio.
Sagt och gjort, mamma var barnvakt till Stella och vi (tillsammans med hela PRO) var på matiné. Kan verkligen rekommendera Jägarna 2, den var riktigt bra.

Och jag känner mig helt redo för en ny vecka. Har planerat hela veckans middagar OCH inhandlat allt också. Troligen är det även den här veckan min hårdträning börjar. Mattias höjde sin egen insats i min utmaning angående tjejmilen. Om jag klarar att springa loppet på 45 minuter (eller mindre) så ska vi gifta oss nästa vinter! Så gott folk, förbered er på bröllop för jag SKA klara det!!!

Kaminen och ljusen är tända, Stella sover, nu blire soffmys å sen sängen!

lördag 24 september 2011

Rallydag

Idag var det rally på schemat!
Hade först tänkt stanna hemma men jag är så less på att vara själv så det blev att vi följde med ändå.
Å jag hade ju redan förberett allting så det var liksom bara att hoppa in i bilen, typ...
Det var ett kort rally, eg backtävling/sprint. Endast en sträcka som kördes tre gånger. Mattias körde in på en fin andra plats (vilket faktiskt är en dålig placering om man ser till historiken). Han blev iaf snabbaste Volvon!
Men det har blåst satan!
Jag frös ända in i benmärgen så det blev ett välbehövligt varmt bad när vi kom hem!
Imorron står en långpromenad och brunch på agendan. Känns gött!

fredag 23 september 2011

Sådärja!

Så har en hektisk period nu äntligen kommit till sin ände!
Mattias har varit borta hela september och klev precis innanför dörren, skönt!!
Först USA i 10 dagar, hem en natt,
sen vidare mot en veckas jakt som följdes av en tur till Göteborg i ytterligare en vecka!

Här hemma har vi hunnit med en hel del under tiden!
Stella har nu kommit på att det är mycket roligare att stå än att sitta eller ligga. Inte bara bra eftersom hon inte har fått in risktänket ännu..!



Hon har fått en ny, jättetuff vinterjacka (som hon älskar!).

Äsch, jag slänger in en bildserie av saker som hänt åsså lovar jag att uppdatera mycket oftare i fortsättningen!

Lagade iaf mat EN dag i min ensamhet - älggryta. Riktigt gott!

När inte blöjan kan ta hand om alla utgifter så blir det närmaste badplats som får ta resterna! Den här gången blev det diskhon!

Grötkladd, rätt vanligt förekommande...

Ere kladd blire bad!
Första gången i stooora badkaret!

Nu hoppas jag på den här!

Imorron är det rally i Trillevallen vilket innebär tidig morgon. Har förberett frukost, fika och packning så nu blir det gonatt!
<3

tisdag 6 september 2011

Åh... Ännu en natt då Stella INTE tycker att vi ska sova utan hellre vill prata, sparkas och leka! Hm... Man blir lite trött när man inte får sova, typ.


Dessutom skulle vi upp "tidigt" för att rodda oss iväg på föräldragrupp på förmiddan. I ett svagt ögonblick igår kväll bestämde jag & grannen att vi skulle gå upp till familjecentralen, oavsett väder. Ingen av oss hade väl tänkt att det skulle regna ännu mera idag än vad det gjorde igår, men så var det! Men vi gick, kan va lugn!
Å se, när vi skulle hem var det så soligt och fint att vi tog en ganska lång promenad. Det var trevligt!

Å vad ligger och väntar på mig i brevlådan om inte en IKEA-katalog, HM-katalog och Ellos. Dessutom har det ramlat in en liten present från ICA.
Behövs inte så mycket för att glädja en mammaledig!

Är bara liite orolig över texten "Med reservation för tryckfel"...

måndag 5 september 2011

KÄRLEKSBREV!!

Jag har fått kärleksbrev!! (så tolkade jag det i alla fall...)
Tjihoooo!! Härligt!

(ja, det var från Mattias)

Love you!
Miss you!
<3 <3 <3

En regning hemmadag å dåligt putsade fönster

Dagen börjar tiidigt idag!
Anna, min syster, ringde å väckte mig 05:37!
Ska ju vara barnvakt till goa Anton idag då hans mamma & pappa ska ut i älgskogen. Tror faktiskt att vi kommer att bli bjudna på filémiddag senare i höst. Det ska bli gött!

Kände dock att det skulle kunna bli lite problem om Stella & Anton vill äta samtidigt eller om dom blir kinkiga samtidigt så jag kallade in stackars Anna, som dessutom jobbat natt. Men det gick bra och Anna fick även sova en stund!

Idag har jag för första gången fått mina fönster putsade av ett proffs. (ta inte illa upp mamma, jag menar att han ju faktiskt jobbar som fönsterputsare - därav kallade jag honom proffs) Ja, jag skrev "KALLADE" för det visade sig att han inte var nåt proffs!
Mamma, du är fortfarande bäst på att putsa mina fönster!
Jaja, det är ju ändå snart mörkt dygnet runt...

Å för den som undrar så blev det Bullens Pilsnerkorv å makaroner till middag idag. Det hade pappa gillat!

söndag 4 september 2011

Jag har en underbar familj!

Vill bara säga att jag älskar hela min familj och hela min stora tjocka släkt så fantastiskt mycket!
Idag var en sån dag där det kommit lite extra fokus på det!

Älskar er alla! ALLA!
<3

lördag 3 september 2011

Hallonpaj - recept


100 g margarin
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker

Sätt på ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform och strö ett tunt lager havregryn i botten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda sedan det med margarinet tills smeten fått en smulig konsistens.
Bred ut hallonen i bottnen, strö över smulsmeten.
Grädda i ca 20-25 minuter, eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
Serveras med vaniljsås eler vispgrädde!

Den senaste tiden

Mattias har dragit till USA men glömde visst att klippa gräsmattan innan han for...
Det var bara att stoppa Stella i bärselen å dra igång klipparen!
Slutade med att hon sov...



Var på återbesök hos kiropraktorn i torsdags. Hon knäckte till lite här å där så nu är man öm i kroppen. Men bra blire!! (hoppas jag)


Igår träffade jag för första gången sedan jag gick på mammaledighet mina arbetskamrater! Det var teambuilding i Fältjägarstugan med efterföljande kräftkalas! Det var riktigt roligt!
Jag är glad att jag de tänkte på mig, fast jag går hemma just nu. Tackar! :o)

Idag har Madelene varit på bio med momma, Smurfarna med 3D-effekt. Under tiden gick jag & Stella på stan och försökte reda ut vilken typ av overall vi ska köpa till henne i vinter. Fleece med windstopper, fodrad fleece, "riktig" vinteroverall, skaloverall med löst foder... En djungel!!!
Känns som att man behöver nåt som passar till sovstunderna i vagnen, å det får ju inte bli för varmt. Åsså måste hon ha nåt om hon inte vill vara i vagnen då vi är ute, vilket troligen kommer att ske typ varje dag. Hon gillar liksom inte det här med att bara sitta å titta i vagnen, där sover man tydligen bara...
Får ta (minst) en sväng till i overallfrågan.
Eftersom vi tog en sen lunch/tidig middag på stan så blev det ingen mat hemma. Istället blev det hallonpaj & grädde med vaniljsocker (hade ingen vaniljsås) som kvällsfika! Riktigt gött om jag får säga det själv!

Detta har hänt, typ

Det var i juli 1974 jag såg ljuset första gången. Det skedde på Östersunds BB och jag har sedan dess varit Jämtland troget.

2008 köpte vi, helt otippat faktiskt, ett hus i ett villaområde strax utanför Östersund, Vi trivs superbra och ångrar det inte en sekund!
Då var vi tre i familjen, jag, min sambo Mattias och min dotter Madelene (2003). Madelene är min sedan ett tidigare förhållande och jag tackar högre makter för att jag hittat en man som tagit til sig henne så fantastiskt som min Mattias gjort! Och att hon avgudar honom som om han vore hennes riktiga pappa går inte att ta miste på!
Sedan i mars i år (2011) är vi fyra. då föddes nämligen Stella! en underbar, glad goskrutt som gör framsteg för varje dag som går!

Enligt ett medium jag pratat med ska även nummer tre komma, men vi får väl se... ;o)