onsdag 30 maj 2012

Bullbak

Tänk att idag var det så kallt å trist så jag tog och bakade bullar!
Stella somnade så perfekt på förmiddagen så då var det bara att dra igång det hela. Och jag hann precis klart allt innan hon vaknade, dvs före 12 hade jag bakat klart OCH diskat undan! Gött! Och det blev bullarna också!
Men sen kom sälklubban och säckade mig! Jäklars så trött jag har varit idag... Tur Stella har varit på ett strålande humör och klarat sig rätt bra "själv".
Nu återstår bara en vånda för dagen, vad ska man äta till middag??
Makaroner i gräddsås kanske?

tisdag 29 maj 2012

Juliaresan

Som mammaledig har man det inte fett så om tom jag kan avvara 100:- så kan du oxå det!

Titta in på juliaresan.se och läs om dessa fantastiska vänner till Julia sen skänker du den summa pengar du själv vill, även om det är 25 kr eller 10000 kr. Alla bidrag behövs!

Vi måste se till att den här hemska sjukdomen inte vinner!

Miss i planeringen

Den här dagen blev då verkligen inte som jag (trott att jag) planerat. Först rusade jag genom alla morgonbestyr för att kunna infinna mig på BVC kl 9 för då skulle Stella få en vaccination. Det visade sig att det var inte alls idag utan den 5 juni... Sen hade vi föräldragrupp 10-12. Fast.. där var det bara jag & Stella... Dock var tid & dag rätt men jag antar att folk börjat jobba. När Madelene slutat skolan for vi till stan för att byta en del av det jag shoppade igår. Inte ens det gick som jag tänkt för nu fanns inte rätt storlek kvar! Jag som hittat så fina grejor! Eftermiddagen blev dock bra. Då var vi hos mamma och åt morsdagsmiddag några dagar för sent. Å kvällen verkar lovande! Tjejerna sover (eller ligger i sina sängar iaf) och Mattias & Jan håller på att installera vår nya diskmaskin! Dessutom har jag fyra liter chokladglass i frysen! Underbart!

måndag 28 maj 2012

Toppenhelg

Oj vilken helg vi har haft!
Lördag startade jag med en tänkt sovmorgon som istället blev en barnfri dusch. Sen packade vi (jag & tjejerna) frukost, åkte till stan och överraskade Tessan som fyllde år.
Sen for vi hem å satte oss på altanen och mös resten av eftermiddagen!
På kvällen hade jag egen tid igen, nu i form av vårkonsert med kören. Var dock inte med på scenen utan fick nöja mig med att sitta i publiken den här gången. Å jag blir så himla sugen att vara med å sjunga jag med! Måste få till det i höst!
Söndag var det fix å trix hemma. Ny kyl, frys och diskmaskin har inhandlats. Blir som ett nytt kök, nästan!
Idag har jag & Stella varit i stan och grejat å shoppat. Var bra länge sen vi var på stan nu så det var skoj. Fick ju den bästa MorsDags-presenten - presentkort på HM! Och jag har lovat mig själv att lägga hela på bara mig, får se hur det går!

torsdag 24 maj 2012

Två underbara dagar!

Jag älskar verkligen när det är sommar och sol! Och det är precis vad vi har haft de senaste dagarna och jag har njutit till max!
Ganska bra tajmat med staketbygget, tack Mattias för att du stod ute i regnet i helgen! ❤
Det har nämligen gjort att Stella kan nöjd och glad springa runt på gården och jag kan nöjd och glad vara på altanen. Det är ju såklart inte direkt så att jag kan ligga och sola som om hon inte fanns, men mellan varven så kan jag absolut sätta mig ner några sekunder här å där. Det räcker långt! Nu har jag inte samma "panik" att jag "måste" åka utomlands, även om jag fortfarande skulle gilla det väldigt mycket!

tisdag 22 maj 2012

Äntligen varmt

Så kom den till slut - värmen! Sååå efterlängtad! Synd bara att vi hade en sjukling hemma så dagen blev inte maximalt utnyttjad. Hoppas på ny chans imorgon även om sjuklingen är hemma. Lite planering bara. Och hon är nog nöjd om hon får kolla på lite film utan att lillasyster springer fram och tillbaka och skriker och har sig! Och med det nya staketet, som nu även har fått grindlås monterade, kan Stella springa ganska fritt ute. Det gillar hon! Årets första gräsklippning är gjord oxå. Så nu luktar det jättegott ute! Nu: kvällsfika! Kan bli en rostad macka. Eller nachos & salsa. Eller en leverpastejmacka. Eller tonfisksallad. Eller... Åh vad mycket gott det finns!

Dop

Bänkade i soffan för att "delta" i det kungliga dopet!

Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här. Madelene är hemma från skolan med feber och en rätt så rejäl förkylning. Hoppas att det inte är nåt långvarigt för vi har en del planer i helgen! Bl.a. ska vi till Landön, där ska det sättas plant. Åsså är det vårkonsert med världens bästa kör, Näskottskören, på lördagkväll. Det ska bli så roligt att se OCH höra alla i kören! Saknar verkligen att få åka å sjunga varje vecka, men just nu är det lite svårt att få till. Men till hösten kanske! :-) Nu är min första maskin för dagen klar och väntar på att bli upphängd. Idag blir det ute, toppfint torkväder ju! I like! Åsså får man ju inte missa dagens stora händelse, dopet!

måndag 21 maj 2012

Effektiv dag

Den här den har gått på ett ut hela dan!
Förmiddan spenderades i stan där ett antal ärenden uträttades, en del med sambon och en del med Stella. Egentligen skulle Stella fått vara med kusin Maja idag men hon har hostat å tjorvat inatt så dit ville vi inte ta Stella idag. Hon fick åka en stund till momma istället.
När vi kom hem sov Stella så jag passade på att baka den omtalade morotskakan. Återkommer om receptet var till belåtenhet men det ser bra ut!
Nattningen ikväll gick oerhört bra! Stella somnade på ca 1 minut och Madelene, som verkar lite tussig, strax därefter.
Så nu ska jag leta en resa!
Måste få lite sol & värme!
Hoppas Mattias minns vad han lovade när räkningen kommer! ;-)

söndag 20 maj 2012

Tårar men även glädje och inspiration

(Mia Handmark)

Ångrar inte en sekund att jag anmälde mig till den föreläsning som jag varit på ikväll. (Stina, tack för sällskapet) Redan i första meningen satt jag i tårar.
Mia, som är min fd klasskompis, har sadlat om och föreläser nu med sin livserfarenhet och sitt brinnande intresse att hjälpa andra människor som bakgrund och manus. Så starkt att prata om ett så svårt ämne, och du gjorde det såååå bra!
Jag kommer jobba för att få till en föreläsning för alla föräldrar på Madelenes skola, och kanske för barnen oxå. Det är ju så viktigt att såna här frågor kommer upp till ytan och att barn (eller vuxna) vågar berätta när något är fel. Och att vi vågar lyssna.
Tar även med mig FÖRE-UNDER-EFTER. Det var ett bra sätt att tänka som jag hoppas att jag kan leva, åtminstone lite, efter!
Jag är ingen som slänger med kramar hit & dit men ikväll vill jag ge er alla en STOR gonattKRAM!

Regn å regn å regn...

När ska det sluta?
Enligt prognosen, om man törs lita på den, så ska faktiskt den här veckan vara både varm och solig. Med början på tisdag. Hoppas verkligen det stämmer för nu är solen efterlängtad! Annars kanske jag måste boka en utlandsresa...

Men det här regnet stoppar inte all verksamhet på gården. Mattias har snickrat staket! Det blev superbra! Nu kan Stella springa lite fritt och slipper ha mig hängandes i hasorna hela tiden! Det blir toppen!

Igår hade vi finbesök. Lillasyster med sambo och lillfis kom (på uppmaning av storasystern) på besök. Det var ju så länge sen vi träffade lilla Maja. "Lilla" förresten... Hon och Stella är nästan lika stora trots att det skiljer nästan 11 månader! :-)
Åsså hade vi även Tessan här en stund. Hon levererade lite prylar från Mary Kay som jag beställt. Underbart!

Igår fick skafferiet sig en rensning. Nu ska jag ta tag i frysen. Hade tänkt baka nåt gott men det finns ju ingen plats i frysen så som den ser ut just nu. Mitt mål är att det ska finnas plats för en morotskaka och lite bullar när jag är klar. Måste ju ha gofika när man får så mycket (läs: vill ha) spontanbesök! :-) Varmt välkomna alla!