fredag 30 mars 2012

Förberedelser

Har fyndat!
Tänkte att den här kan bli bra för Stella att ha på vårt bröllop nästa vinter! Lite dålig bild, men det är som en poncho med huva och pälskrage. Jättesöt!
Hittade den på rean så jag slog till! Hon får väl ha den på nån fancy fest om bröllopet uteblir... ;-)

Stress & relax

Började dagen med att stressa runt hemma hela förmiddan för att få ordning på all packning innan Madelene slutade skolan så vi kunde åka till husvagnen omedelbart därefter. Har redan kommit på ett antal saker som inte är med... Jag behöver verkligen ha skrivna listor med det jag ska göra, packa eller komma ihåg!
Men, nu är vi på plats så nu kan jag ändå andas ut och bara njuta! Fyrhjulingen och skotern har redan luftats av M & M.
Imorron är det veteranskotertävling här. Får väl se om det klår spänningen dom har i Älvsbyn på SM-finalerna i skotercross! I doubt! ;-)

torsdag 29 mars 2012

Jahaja...

...nu passar det att sova!
Mamman däremot är trött som en björn (på hösten) och vill oxå sussa vidare men måste visst kliva upp!
Madelene ska på skolan, Stella ska få sin första twinrix-spruta, alla presenter till Madelene ska inhandlas och även mat till helgen ska planeras och köpas hem.
Så ser ni nån som rusar omkring i stan idag som ett yrväder så kan det vara jag!

Sömnlös natt...

Vaknade för drygt två timmar sen av att Madelene kom in i rummet, hon kunde inte sova så hon kröp ner på Mattias plats. Dessvärre så var det pga snor och hosta som hon inte kunde sova vilket då resulterade i att även Stella vaknade. Hon fick till slut komma till storsängen hon oxå och sen dess har det hostats, snurrats, skrikits och snörvlats i den! Och än är det inte färdigt, tydligen!
Så det där med nattsömn verkar bli en bristvara inatt - igen!
Mattias, förbered dig på en fredag fm hemma för då ska jag SOVA!!

onsdag 28 mars 2012

Raserad planering

Inget blev som planerat idag.
Promenaden blev inte alls så lång som tänkt, kände att jag ville komma igång med rensningen. Men när vi kom hem och jag parkerade vagnen så tog det väl ungefär 3 minuter så vaknade Stella. Och med en ettårig drar man inte igång några stora projekt! Våren verkar ju ändå inte ha nån brådska så jag hinner väl en annan dag..!
På eftermiddagen tog vi och klädde på oss och gick ut. Stella tyckte det var jätteroligt att gå ute på gatan, på gräset, runt bilen osv.
Nu planerar jag morgondagen istället och den MÅSTE bli som jag planerar!
Vaccinering, presentköp och matköp ska avklaras. Punkt.

Friskstuga

Ingen feber längre!
Ett snabbt tillfrisknande gjorde att Madelene fick gå till skolan idag. Men hon var bara glad för det, tror hon tycker det blir rätt så långtråkigt att vara hemma en hel dag med bara Stella som lekkompis.

Mattias har åkt till Åkersjön med amerikanarna på skotertur och vad jag & Stella ska hitta på står än så länge skrivet i stjärnorna. Har lätt beslutsångest om jag ska arbeta mig genom tvätthögarna eller om jag ska ta en promenad. Vädret är ju som vanligt, dvs aptrist, så jag vet inte...
Jo just ja, jag måste ju betala räkningarna! Och medan jag sitter här och skriver så har jag bestämt mig. Det blir en promenad på fm och sen blir det rensning i garderoben nere i hallen. Få bort lite skor och vinterkläder för nu måste det bli vår snart! Så får det bli!

tisdag 27 mars 2012

Innedag

Idag skulle jag egentligen gå på promenad med några andra fina mammor men då vi vaknade låg Madelene med nästan 40 graders feber så jag fick ställa in. Så idag blir det nån tvättmaskin som ska köras, lite ved som ska eldas och kanske nån film som ska kollas.

Sen var ju inte vädret det bästa heller. Vad är det för fel på vädret?? I Falun var det ju så soligt, varmt och fint i helgen. Varför kan inte vi oxå få lite av det härliga vädret? Helgen verkar inte bli bättre heller... Hoppas verkligen att påsken blir toppen!

lördag 17 mars 2012

Förberedelser

Måste bara visa hur det såg ut här tidigare ikväll... 😉

Lördagsnöje

Tänk! Idag fick jag sovmorgon!
Men såklart vaknade jag när Mattias och Stella klev upp och jag kunde inte riktigt somna om. Men jag tjurlåg i typ 1,5 timme!
Sen for vi till stan hela familjen och shoppade lite. Faktiskt mest till Mattias. Men lite småsaker till barnen blev det oxå.

Pizzamiddag tillsammans med familjen Sundin/Jonsson. Huset blev helt plötsligt fullt av ungar! Härligt!
Mattias och Fredde åkte sen på 40-årskalas med tema after ski och jag och Linda blev då hemma med barnen. Fast jag hade bara ett hemma. Madelene är på pyjamasparty och kommer inte hem förrän imorron!
Jag har suttit mest hela kvällen och kikat runt på internet efter lyktor, dörrmatta, träbokstäver och annat jox till hem & husvagn. Tror jag ska köpa bla den här, en marschallhållare på Clas Ohlsson.
Hoppas på en natt lik den gångna, Stella vaknade inte en gång! Såå underbart! Å som ni förstår så blir det ingen sovmorgon för MIG imorron... Så nu tar jag lite cocillana och kryper ner i sängen! Hej!

torsdag 15 mars 2012

Vaccinationsdag

Här ser ni en jätteduktig tjej som inte alls skrek så mycket trots att hon faktiskt fick två sprutor i benen!
Nu är hon trött och vilar upp sig för att orka vara på stan i eftermiddag.

onsdag 14 mars 2012

Arbetshandskar

handledsvärmare rosa

Dom här vill jag ha när jag börjar jobba igen!
Vem gör dom åt mig?

tisdag 13 mars 2012

Mammaträff

Egentligen är vår föräldragrupp slut men sist vi sågs bokade vi en träff till. Det är ju som skoj att träffas och surra, fika och utbyta erfarenheter med varandra. Vi blev ute så många men det gjorde inget. Vi hade jättetrevligt!
Å nu sitter vi ute på altanen i solen och väntar på att Madelene ska komma hem från skolan. Tror det blir grillad korv till mellis idag!

måndag 12 mars 2012

Massor med tvätt och små små skor

Får man bli imponerad av sig själv?
Ja jag är då det iaf! Så mycket som jag får uträttat varje dag!
Tex den här dagen började i 06-tiden. Upp å fixa frukost till Stella (okej, Mattias gjorde det mesta kring den idag), sorterade all tvätt och packade i stora IKEA-kassar, lastade in allt i bilen tillsammans med barn, karl och vagn och annat vi behöver under en dag. Det har nämligen blivit som så att tvätthögen växt sig alltför stor så jag tog och bokade en tid hos mamma. (NEJ, jag har inte bokat MAMMA, bara en tid HOS mamma. Tvättar gör jag minsann själv!) Så klockan tio var fem maskiner tvättade och upphängda på tork!
Sen har jag även hunnit med en tur på stan. Köpte galonisar till Stella så nu kan hon vara ute i blötsnön. Åsså hittade jag små små söta gummistövlar oxå, stl 20. Hon är inte helt överens med dom än så nu blir det till att öva skogång!
Veckohandlat, kvällsgröt och nagelmålning av Madelenes naglar.
Å det här är bara en del av allt jag hunnit med idag. Kan man bli annat än imponerad..?

onsdag 7 mars 2012

Skåpstädning

Tack älskade Stella för hjälpen i köket, men nästa gång gör jag det hellre själv! ;-)

måndag 5 mars 2012

Nattkompis

Ännu en dag fylld av aktivitet!
Började som vanligt dagen lite för tidigt med hjälp av älskade Stella. Det är tur att vi älskar henne så mycket annars hade vi nog slängt ut henne så tidigt som hon vaknar. Tänk så gött det hade varit med en hel natts sömn och kanske tom lite sovmorgon! Det var länge sen!
Men för tillfället så börjar varje dag ca kl 06.00, ibland tidigare!

Fixade med frukost och alla andra morgonbestyr för att sedan packa in oss i svärfars bil, som vi får låna i veckan eftersom Mattias tagit Passaten på jobb, och drog in till stan för att möta upp Madelene, Elinore och Catrine.

Uträttade några ärenden och sen blev det en härlig lunch på Pause. Det är ett nästan hjärtslitande val varje gång jag ska välja bort paninin mot GI-tallriken, även om den är jättegod, men jag gör det ändå! Bra av mig, tycker jag! Fast idag kunde jag inte stå emot deras fantastiskt goda bärpaj...

Avslutade dagen med en visit på salongen för lite hårfärgning medan tjejerna fick göra premiär på stan själva. Dock utan pengar på fickan! Ett steg i taget, liksom!

När det var dags att skiljas åt så lyckades tjejerna övertala sina mammor, som tidigare sagt nej, att de skulle sova hos varandra inatt igen, denna gång här i Brunflo.

Så nu har jag tre tjejer som sover sött på övervåningen! Eller.., en sover och två ligger förmodligen och viskar å fnittrar! Härligt!

Nu lite Big Brother å sen blir det natt även för mig! Nattinatt!

söndag 4 mars 2012

Stella 1 år!

Oj, vilken intensiv dag!
Stella vaknade (lite för tidigt) kl 06.15 och tyckte att livet var på topp! Kanske visste hon att det skulle bli en mycket speciell dag. Vi skulle ju fira hennes 1-årsdag! :-)
Så vi klev upp, åt frukost, packade, åkte till stan, handlade, fixade tårtor och hann med ett snabbt klädbyte, kändes sådär att springa runt i långkalsonger när vi faktiskt skulle ha kalas!
Pust å puh! Hann precis klart innan de första gästerna kom! Sen rann allt på i en rasande fart. Kaffe! Tårta! Saft! Tårta! Kakor! Kaffe! Disk! Osv osv. Tur man har mamma som styr upp det mesta - TACK!!
Nu har alla åkt hem och vi har fått lite middag oxå. Mattis skjutsade hem Ellis som tog med sig Madelene så henne får jag hämta hem imorron.
Tack alla för ett härligt kalas!

fredag 2 mars 2012

Finväder!

Så som det har blåst och stormat inatt så trodde jag det skulle bli en innedag idag men det sprack upp så vi skyndade oss ut!
Började med en skidtur med Madelene. För mig var det första gången på ett par längdskidor på typ 12-13 år! Å kg har ju under en ganska lång tid sagt (och trott) att det där med skidor inte är min grej men efter idag så får jag nog ändra mig. Det var jätteskoj! Så nu börjar (eller fortsätter...) min väg mot milen på 50 minuter! Moroten om bröllop är ju en riktigt bra motivationshöjare!
Lunchen intogs på Drivan dit vi åkte skoter allihopa. Stella tyckte det var riktigt roligt!
Imorgon blir det en ny och längre tur! :-)