onsdag 21 december 2011

Lilla julafton

Eftersom Madelene inte får vara hos oss den här julen så firade vi den ikväll istället. Så min dag har bestått av en hel del matlagning. Började redan kl 8 imorse och vid tre fick jag förstärkning av moster Christin. På bordet stod tre olika pajer (en köttfärs, en taco och en kyckling), prinskorv, köttbullar, äggstanning, sallad & bröd. Allt hemmagjort såklart!
Meningen var att jag skulle göra ris á la Malta med rårörda jordgubbar (som mamma gjort) men vi sket i det. De blev så mycket med paket och tomtar...
Till efterrätt serverades istället kaffe med julgodis, även det hemmagjort såklart! Glöggfudge, knäck, pepparkaksknäck, minttryffel och polkabräck - mumsigt!
Och på tal om tomtar, Mattias hade ordnat med en tomte så Stella har ikväll träffat tomten för första gången. Det gick jättebra! Hon både log åt honom och satt i hans knä. Kan hända att hon kände igen rösten på farbror Jan, eller nej... TOMTEN menar jag ju! ;o)
Har äntligen fått en överspeedad Madelene i säng och ska nu snarast natta mig själv.
Inga mardrömmar inatt, tack! Gonatt!


Mardröm

Usch vad rädd jag blev!!
Känner mig helt så där kallsvettig nu även fast den varade bara några få minuter, tror jag! Hade precis slumrat till efter Stellas två timmars långa vakna, struliga å bökiga nattpass då hon ICKE ville sova. Då kom drömmen!
I drömmen ringde Madelenes klocka och hon rusade in till vårt sovrum, skräckslagen! Då ser vi, ute i hallen, hur ett bord flyttas från ena änden av rummet till den andra. Sen tar "någon" (osynlig varelse) upp en häftapparat (som av nån underlig anledning står där) och den flyger i luften som om "någon" vill slå till oss med den! Jag försöker hela tiden skrika "sluta! sluta!" men rösten är liksom kvävd..!
Sen vaknade jag.....
USCH!!!
Nu måste jag försöka somna om!

tisdag 20 december 2011

Sundsvall - IKEA & Birsta City

Det här med att skaffa husvagn är lite som att skaffa sig ett boende till. Eller, det är ju precis vad det är ju. Och det innebär då att en hel del prylar måste införskaffas. Lämplig nog hade Mattias en jobbresa till Sundsvall så jag & Stella passade på att haka på och göra Birsta i dagarna två!
Stella har lekpaus på IKEA 

Jag ÄLSKAR det varuhuset, på riktigt!

Lucia

Vi klev upp tidigt den här dagen för vi hade ju en del på agendan, liksom.
Det första vi skulle göra var att åka och fixa dörr  fönster till vår husvagnskur som håller på att byggas.
Men döm om vår förvåning när det då ringde på dörren, före klockan sju på morgonen!
Strax innan sa Mattias då han såg en bil (i beckmörkret) att "det där såg ut som Carolines bil!". Men vi bestämde oss för att det kunde det inte vara eftersom Patrik kommit hem från Kina sent kvällen innan så de skulle nog ha sovmorgon idag.
Cirka 25 sekunder senare knackar det försiktigt på dören och ja... Vad säger man? Där står dom, Caroline, Patrik & en sömndruken Anton som dom pressat i en alldeles för liten pepparkakspyjamas! Och fika hade dom med sig också!
Tror faktiskt jag kan säga att det var den absolut trevligaste Lucia-morgonen jag haft i hela mitt liv! Lätt chockartad men underbart mysig & trevlig!
Sen chockade vi dom! <3

tisdag 13 december 2011

11-12-13 14.15

Idag var dagen då det hände!
11-12-13  kl 14:15

Living on the edge

Stella har just fått mat, Mattias lämnar köket med henne fastspänd i stolen och jag lagar mat. Familjelyckan är nästintill total!
Men när jag vänder mig om sitter det lilla livet på KANTEN av brickan som sitter på matstolen och mumsar glatt på skeden som stod i efterrättsburken!
Som sagt... Living on the edge!

Sång och dans

Den här helgen var fullspäckad! (igen...)

Lördagen började med att jag skulle rodda ihop mig själv och tjejerna och åka och hämta Mattias på flyget. Sen körde de mig direkt till kyrkan för genrep med kören inför kvällens julkonsert. Egentligen skulle vi samlas kl 10 men eftersom Mattias inte landade förrän 11.40 så kom jag lite senare. Medan vi körde genom genrepet insåg jag att jag övat på fel sånger..! Spännande!

På söndagen hade Madelene dansshow på Gamla Teatern och i väntan på att den skulle börja hann vi med en mysig fika tillsammans med ett annat föräldrapar. Jättetrevligt!
Sen var det dags för showen, och vilken show! Så proffsigt och superbra genomfört! Alla nummer gick in i varandra och det var ingen, jag menar verkligen INGEN, väntetid alls! Såååå bra!
Kände att jag var tvungen att berätta för hennes instruktör hur bra jag tyckte att allt var, så det gjorde jag. Man är alldeles för dålig på att ge positiv kritik, iaf jag är det. Men jag försöker göra det oftare, och blir bättre på det!
Hon blev så glad så hon började gråta, vilket gjorde att jag började gråta också, så där stod vi och bölade och skrattade om vartannat... ;o)

torsdag 8 december 2011

Målarkladd

Började dagen med att som vanligt skicka iväg Madelene till skolan, vilket flöt på väldigt bra. Sen körde jag Mattias till flyget, vilket oxå dessvärre börjar höra till vanligheterna...

Efter en längre tids uppehåll var det idag dags att besöka öppna förskolan igen. Dagen till ära hade jag lockat med mig Caroline & Anton oxå. Temat idag var "vi ger de små en upplevelse av rött". Väl på plats hade Monica, som även är MIN gamla (eller före detta) dagisfröken, gjort ett rött rum. Det var bara röda leksaker, röda ballonger och röda tygstycken som hängde i taket. Tom Carolines kläder var röda! (troligen helt genomtänkt!)
Vet inte om barnen märkte allt det här men det var iaf själva grejen med det röda.

Sen kom vi till själva målarkladdet...
Man kan väl ännu inte se några direkta Picasso-drag men kladdigt blev det!
(bilder kommer...)

På kvällen var mamma, Christin & Bengt här hemma med Madelene. Pyssel på hög nivå, med andra ord! Madelene ääälskar att pyssla!!
(bild kommer...)
Jag passade då på att åka på kör (med Stella). Sista övningen inför julkonserten på lördag!
Fortfarande lite osäkert på några ställen men det brukar ordna sig!
(bild kommer...)

lördag 3 december 2011

Husvagn!!

Vi har blivit med husvagn, äntligen!
Det känns jätteskönt att ha nånstans som är bara vårt! Ingen att ta hänsyn till, ingen man stör, vi kan bara må gött!
I morse åkte vi till Hede för att köpa en kur men frun i huset, dvs jag, blev inte nöjd så det blev tom vagn hem. Vi får väl beställa en ny istället, så blir den så som vi vill ha den.
Hem och packa i det sista i vagnen och dra vidare mot Åkersjön.
Och nu står vi vid hotellet och väntar på sandbilen så vi säkert kan rulla ner på campingen och installera oss för vintern!