onsdag 30 november 2011

Soffmys

Sitter äntligen å myser i soffan - med Mattias!
Stella blev så glad när pappa kom hem! Härligt!

Har varit på banken och pratat fonder, sparande och annat pengasnack idag. Känns liksom bra när man går därifrån. Ungefär som att lägga sig nyduschad i rena sängkläder! Eller? Ja ni fattar, fräscht liksom!
Och det bästa var att vi gjorde klart för husvagnsköpet, så i helgen börjar vårt liv som helgcampare! Kan knappt vänta tills vi ska börja plocka in saker i den och inreda där! Det ska bli sååå roligt!

Hann med att fixa lite julgodis också, glöggfudge. Mums!
Tänkte även prova på minttryffel och pepparkaksknäck!

Nu blir det ett bad och sen sängen. Kanske kanske får man sova ostört inatt...! För kanske kanske (troligen inte) kliver nån annan upp när Stella vaknar och behöver ha nappen eller vill bli buren en stund! Kanske...

tisdag 29 november 2011

Ont om tid

Tänk att nu har det gått sådär länge igen! Sen jag skrev här, menar jag... Jag vet ju att det går så fort men jaa... nä jag har väl inget bra försvar... Det verkar inte som att jag kan lova att det ska bli fler inlägg och oftare men jag kan lova att FÖRSÖKA med det!

Här händer det ju saker hela tiden! Stella lär sig nåt nytt varje dag, känns det som. Hon gör för fullt med sin lära-gå-vagn. Det där med gåstol var aldrig hennes grej riktigt!
Vi har ju gått genom en del sjukdomar den senaste tiden. Det har varit jättejobbigt! Dels att se hur Stella kämpar med sin hälsa, hon har verkligen inte varit på topp. En annan jobbig del är att det blir, om möjligt, ännu mindre sömn! Det tar på ens krafter och tydligen på immunförsvaret för jag fick mig en släng av förkylningen jag också! Lägg då till att han jag bor med, tillika fadern till det tussiga lilla barnet, inte varit hemma speciellt mycket vilket gör att man är ensam vuxen i allt stök. Men det ska "bli bättre" har han sagt... Men när?
Rent fysiskt är vi alla på bättringsvägen iaf, det är skönt!
Stella har numera en fantastisk aptit! Så här förväntansfull och otålig är hon numera när det vankas käk!

måndag 21 november 2011

Snorigt!

Hur mycket snor kan det rymmas i en pytteliten söt näsa egentligen??
Ja, Stella har fått sin första förkylning. Och jag hade glömt hur snuviga barn blir när det sätter igång! Vi har fått införskaffat en nässug, på den nivån ligger det. Men så har jag hört att man inte ska använda den så mycket för det är lite som tillgång och efterfrågan... Ond cirkel, med andra ord.
Hittills bara inatt har vi använt den två gånger..! Men vad gör man när det är så mycket snor så hon inte kan svälja?! Det slår liksom lock för henne...
Och till råga på allt så är förkylningen en direkt avlösning av en rätt så elak magsjuka! På en vecka tappade hon nära 500g, vilket är mycket på en sån liten människa.
Helt orkeslös och stundvis nästan apatisk kändes det som. Men så vände det helt plötsligt på en förmiddag och hon började äta som aldrig förr! Jätteskönt! Men så kom förkylningen med dunder och brak!
Man undrar hur länge det ska hålla i sig...

lördag 12 november 2011

En vilse John Blund!

Ligger och undrar var John Blund är..? I vanlig ordning somnade vi i soffan ikväll och nu är det heeelt omöjligt att somna om! Har prövat med sudoku men det hjälpte inte, minesweeper som inte heller funkade, Facebook var också helt värdelöst! Och inte lär jag få sovmorgon imorgon heller... Det verkar inte vara min grej här i huset. Man får så mycket funderingar när man ligger så här och bara väntar på att få somna. Har tex gått genom vilka kakor och annat som ska bakas till jul, har tänkt genom vad jag ska ha med mig på badet om 7 timmar. Och det är ju bra. Men problemet är att det oftast är som bortblåst på morgonen! Hoppas ni sover gott och njuter av Johns sällskap! Nu ska jag tvinga mig själv till sömns! GOD NATT!

fredag 4 november 2011

Mörkrädsla...

Alltså, det går inte riktigt ihop att älska seanser och sen lida av mörkrädsla...
Allt gick så bra ända tills jag stängde av TV'n. Då blev jag stående blickstilla. Det känns som om hela huset är fullt med spöken som liksom blivit kvar efter seansen.
Hm... Vem kan man ringa när klockan är över elva? Mattias såklart, men nope - inget svar. Funderade en liten stund och kom sen på den självklara - Therese! Så det blev min stackars (lill-)kusin som fick försöka hitta på nåt att prata om medan jag släckte alla lampor, gick upp, borstade tänderna osv. Stort TACK, Tessan! 
Måste kanske jobba på det här tills nästa gång! 

torsdag 3 november 2011

Golf, seans och fredag

Var och bytte lånebil idag (igen). Mattias hade sagt att vi har ett krav/önskemål - att man ska få in en barnvagn utan problem. Så nu står jag här med en GOLF på uppfarten! Inte den mest barnfamiljsvänliga bilen...

Ikväll har jag haft seans. Eller alltså, Birgitta Werner har haft den hemma hos mig. Vi var 14 förväntansfulla som satt och trängdes i mitt vardagsrum. Åsså Stella såklart. Fick en oväntad, men jättetrevlig, kontakt! Fast nu minns jag inte vad hon sa, lite typiskt mig... Däremot minns jag att pappa sa att han ska snart pånyttfödas. Skumt!

Hade såååå gärna önskat att jag fick sovmorron imorron, men så lär det ju inte bli. Lill-fröken har strulat några nätter nu å det räcker för att man ska komma lite ur balans. Tänk om jag bara fick sova till halv nio-nio i alla fall, hade varit gött! Antar att det får bli en annan dag, troligen en annan månad... Ska ju ändå på bvc för en vägning & mätning så man kan väl lika gärna kliva upp som vanligt.

Trött som en björn så nu blir det gonatt!