onsdag 29 augusti 2012

Inskolning

Så har då Stella börjat sin inskolning på dagis!
Första den var igår. Då var både jag & Mattias med men idag var det bara jag & Sessan.
Känns inte som att det blir några större problem. Hon knatade iväg med fröknarna utan att bry sig om mig, körde BobbyCar, cyklade, lekte i sandlådan och åt svartvinbär!
Inte förrän Madelene visade sig blev det tårar, då var det sen bara mamma som dög. Skönt för mammahjärtat! ;-)
Stella blev nog både trött och hungrig av dagens dagisbesök. Hon rensade tallriken totalt och somnade sen omedelbart!
Underbara unge! ❤

onsdag 22 augusti 2012

Stan & bakning - trött!

Efter två dagars inomhus"arrest" var vi bara tvungna att ta oss ut på nånting! Och fantasifull som man är så blev det en tur till stan.
Hade inget direkt ärende så det blev heller inget uträttat. Däremot bestämde jag mig för att jag skulle baka dumlekakor ikväll, och det har jag gjort! Dom är ju så sjukt goda!
Trött som ett barn var planen att gå till sängs TIDIGT, men jag har en tvätt att vika och disk att diska innan det är aktuellt för sängen. Men sen....
Och imorgon ska vi träffa två arbetskompisar som oxå är hemma med småglin! Det ska bli superskoj!!

lördag 18 augusti 2012

Tacokväll

Ikväll var det äntligen dags för vår årliga tacokväll. Det är AnnersPers-aran som står för kalaset och vi andra är bara där.
Toppentrevligt varje gång!
Stella har röjt runt med Gustav hela kvällen. Sen stupade dom båda i säng!
Eller, rättare sagt, Stella fick somna i vagnen och Gustav somnade i soffan.
Sent in sider ramlade även Mattiaa in. Han har kört skiten ur alla i Sveg idag!
Å han är MIN!! ❤

fredag 17 augusti 2012

Kusinträff

Igår var det äntligen dags för städning efter semestern!
Även om jag faktiskt tyckt att det varit rätt så kul att göra det själv under sommaren så var hon ändå varmt välkommen!
Och städning innebär att vi måste fly fältet ett antal timmar. Den här gången blev det till lillasyster med familj. Och eftersom Mattias hade bilen så tog vi bussen. Inga problem, funkar finfint!
Fikade lite, kollade Majas urvuxna kläder (till decemberungen) och surrade på tills det var dags för Stella att sova. Då packade vi ihop oss och gick mot bussen igen. Tänkte åka och hämta bilen men tydligen hade vi ingen barnstol i den just den här dagen.
Ja ja, buss funkar ju som sagt super det med.
Men det blev en betydligt längre promenad än planerat!
Började med att gå mot Torvalla centrum, då for den bussen. Gick då neråt mot gamla E75:an (vägen genom Ope och Optand, för er som inte känner till E75:an) för att ta Brunflobussen därifrån. Det var huuur varmt som helst att gå! Solen sken från en klarblå himmel och vinden var väl i princip obefintlig!
Väl nere på "rätta" vägen så tänkte jag att jag lunkar på så länge hon sover. Och hon sov... Och sov... Och sov...
Tillslut var jag nästan framme vid storvägen, E14. Men då var jag helt slut i ryggen så då tog jag bussen trots att hon sov och tänkte att hon får väl vakna då... Men det gjorde hon inte! Inte förrän jag kommit hem, ställt henne i skuggan och satt ner mitt eget arsle (ursäkta språket) på altanen i typ 30 sekunder. Tänk om jag vetat att hon skulle sova så länge! Då hade jag ju tagit bussen MYCKET tidigare!
För att toppa dagen tog vi en cykeltur upp på ICA efter middagen. Först tjurade Stella ur för att hon inte fick sitta i cykelstolen utan blev placerad i cykelvagnen. Sen tjurade hon ur när vi var hemma och hon var tvungen att kliva ur cykelvagnen, som hon först inte ville åka i överhuvudtaget! Härliga unge! ❤

Och kusinerna ja. På bilden är det alltså Stella och Maja. I ålder skiljer det 11 månader men i storlek skiljer det typ inte nåt!

måndag 13 augusti 2012

Fyndens dag!

Idag på morgonen åkte Madelene till sin pappa och ska vara där i två veckor.
Det blir som tomt när det försvinner ett barn... Tur tiden går fort!
Jag & Stella tog en tur till stan. Hade två ärenden, en dagisväska och ett myggnät till syskonvagnen.
Jag tänkte att hon skulle ha en väska som kanske inte alla andra barn har så det fick bli en adidas. Notera att den var på REA! Synd att det bara fanns svart för en sån har Madelene, men nu blev det så. Nu måste jag leta nån rolig tag att hänga på den så vi kan skilja dom åt.
När det var dags för myggnätet fick jag en överraskning. Hela butiken var nedsatt med 50%! Då förstår man ju att det var svårt att gå ut med bara ett ynka litet myggnät.
Det blev även en amnings-bh, tuttvärmare, flaskborste, mattallrik & en babysitter! Känner mig riktigt nöjd faktiskt!

söndag 12 augusti 2012

Kläder i rader

Bilden föll visst bort i förra inlägget och eftersom jag känner mig rätt nöjd med min sortering så kände jag att bilden måste ut! ;-)

Sega söndag

Då sambon legat i soffan som ett kas hela dan har jag, i rena irritationen, faktiskt fått en del gjort!
Först fick jag ju sovmorgon oxå! Tror det var det dåliga samvetet som klev upp och lät mig ligga kvar, men det spelar mig ingen roll, huvudsaken jag fick sova! 😉
Sen gjorde jag frukost till mig själv, Mattias var "inte hungrig". Sen lagade jag Stellas lunch (ja, jag låg så länge!). 
Efter det tog jag en promenad då Stella skulle sova. Riktigt skönt väder!
När hon somnat plockade jag bland prylar och jox i huset, tvättade kläder samt sorterade Stellas alla urvuxna kläder i storleksordning. Tänker att det kan vara va att förbereda lite inför nedkomsten, även om det är 15 veckor kvar. Just det ja, har ju klippt gräset också!
Vad Mattias gjort? Jo men han har ju hållit soffan varm! Och den stund jag klippte gräset då körde han fyrhjuling med henne. Jobbigt...
Pizzamiddag med Patrik & Anton som ramlade in på väg hem från Sveg.
Madelene kom också hem till slut. Hon sov hos momma inatt och har varit med Tessan & Ullis på Frösö Zoo idag! Tack till mina "småkusiner"!

fredag 10 augusti 2012

STCC

Idag var det dags för mitt andra STCC-besök i livet. Mattias har fått det ärofyllda uppdraget att köra leading car tillsammans med Björn så jag tog med småtjejerna och kollade in spektaklet.
Idag var det dock mest träningar och kval så nå vidare race var det väl inte. Och inte var det speciellt mycket folk heller. Men varmt och soligt! ☀
Hoppas vädret blir lika bra imorgon oxå, åtminstone uppehåll, då blir jag glad!
Imorgon får Stella stanna hemma med momma och Madelene tar med sig kompisen Wilma istället.
Nu väntar den dagliga tvättvikningen sen är det natt!