torsdag 28 juni 2012

Mums!

Alltså, hade jag bara tid (och ork) så skulle jag baka godsaker hela dagarna!
Och äta upp det på kvällen, alltihopa! Hoppas verkligen att det här suget inte håller i sig nån lång period! Då blir det tufft att komma tillbaka till tidigare (eller gärna något mindre) storlek. Efter förlossningen därå, menar jag!
Mitt problem är också att jag tänker lite "äsch, det gör inget om jag äter lite götta! Jag blir ju tjock ändå..!".
Men ja, så är det iaf.

Vad har jag gjort egentligen?

Det känns som jag inte gjort nånting idag men när man börjar tänka efter så är det en del iallafall.
Jag har bytt sängkläder i alla sängar, väntrum på madrasserna i storsängen (ett rätt stort projekt när man är ensam och svag), tvättat de flesta av sängkläderna plus annan tvätt, lagat frukost, lunch & middag, diskat efter alla måltider, strukit allt i min OCH Mattias garderob (som bör strykas), bytt 4-5 blöjor varav minst tre av dom var med tvåans innehåll, badat båda tjejerna i två omgångar badvatten eftersom Stella tyckte att hon kunde bajsa i det första, fixat kvällsgröt och bakat en kaka! Å nu ska tvätten vikas!
En helt vanlig dag egentligen. Åsså tycker man att man inte gör nåt ibland..! Man borde tänka efter lite oftare!

Midsommar 2012

Åter hemma efter en topptrevlig helg!
>> Visst, vädret kunde väl varit bättre men det kunde även varit mycket sämre!
>> Första natten gick iaf hur bra som helst. Och solen sken så det var varmt å gött i husvagnen på morgonen. Härligt!
>> Gick en sväng och kollade läget på campingen på förmiddagen. Kollade in stranden, havet och alla säsongscampare. Vilka byggen de har! Vår lilla kur vi har på vintern känns lite enkelt...
>> På eftermiddagen kom familjen Olert-Väänänen med lillbåten. Grillning och båthäng på kvällen!
>> Natt nr 2 - näst intill katastrof!
>> Eller, natt å natt, den gick bra ända till klockan 06.00 då det bröt ut jordens slagsmål precis utanför vår husvagn! 10-15 personer var mer eller mindre inblandade. Dom skrek och hade sig så alla utom Madelene vaknade. Efter ett relativt misslyckat försök att få dom att flytta på sig ringde i slutligen polisen, men innan dom kom på plats var alla borta...
>> Lyckligtvis somnade Stella om och vi vaknade kl 09.00!!
>> Lördag fördrev vi med ingenting! Lite lek i en lekpark, lite glass, lite vila. Sen hade i ett bord bokat på Vindhem. Jag & Madelene åkte åt dit och Mattias & Stella tog bilen. Superfint ställe med jättegod mat. Dock kanske man inte rekommenderar att gå på fin restaurang för att äta trerätters tillsammans med 7 vuxna och 6 barn... Var väl inte alltför många minuter då alla satt vid bordet, om man säger så. Men även det har sin charm!
>> Söndag = hemresa. Men först på IKEA! Där blev det en av tidernas snabbaste genomgång. Skulle visst på Bauhaus och Biltema också.
>> Men sen åkte vi iaf hem. Nu ska husvagnen städas upp lite och packas om till nästa äventyr!
>>
>

fredag 22 juni 2012

Sommarcampingspremiär

(Långt ord...)
Hela veckan har till stor del gått ut på att få till nån form av ordning i nya husvagnen för att idag kunna dra iväg mot kusten. Och vi (JAG) lyckades! Även om vi åkte nästan tre timmar senare än planerat så är vi nu på plats.
Destinationen var Bergafjärdens camping strax utanför Sundsvall.
Ca halvvägs var det dags för Stellas kvällsgröt men det var ju inga problem alls! Vi har ju köket precis bakom bilen! Sen somnade hon och nu sover hon i husvagnen, och Madelene också.
Väl framme började vi med att byta campingplats! Den vi först fick var ute i skogen, allra längst bort, längst från stranden. Jag klev inte ens ur bilen. Men det var inga problem att byta!
Markis utfälld, utemöbler uppfällda och TV'n inställd till morgonens "Sommarlov" så ni kan vi också få krypa till kojs.
Imorgon väntas finväder och det njuter vi av tillsammans med glada vänner! Kanske på, men knappast i, havet!

torsdag 21 juni 2012

Lunchdate

Idag har jag & Stella haft lunchdate med moster Anna & kusin Maja och polarna Caroline & Anton. Jättetrevligt! Dock hade jag lite ont om tid eftersom jag hade en "ny" och helt tom husvagn ståendes hemma som jag ville (och var tvungen) börja stöka med.
Sagt och gjort! Hela eftermiddagen, eller iaf den tid då Stella tillåtit, har jag städat & plockat i husvagnen och nu är det nästan klart! Lite småfix kvar bara men det tar jag imorgon!

måndag 18 juni 2012

Ultraljud

Nä, inget ultraljud gjort men en tid för ett kom i brevlådan idag. Då får vi äntligen ett datum för beräknad förlossning. Alltså, vi har ju ett datum nu också men det blir ju liksom mer definitivt efter ultraljudet. Åsså det här med kön... Kolla eller inte? Ena stunden vill jag veta och sen vill jag spara överraskningen. Och så får det bli! Inget tjuvkik! Det är ju bara 167 dagar kvar..!

söndag 17 juni 2012

Kurflytt

Vi har fått en ny plats på campingen till vintern. Den här vintern har vi stått nästan granne med servicehuset men nu ska vi bli grannar på riktigt! Det blir toppen!
Så idag hade vi barnvakt igen. Mamma fick rycka ut tidigt i morse så vi kunde åka och flytta på kuren.
Det gick jättebra med flytten, endast några småproblem som vi löste smärtfritt. Vi passade även på att åka till Häggsjön för att hämta lite ved.
Och när vi kom hem var maten färdig! Underbart!
Mattias drog iväg på fotbollsträning (!). Får se vad hans knä tycker om det... Har liksom inte varit bara bra efter tidigare liknande aktiviteter.
Just ja, apropå camping. Vi har bytt husvagn också. Den gamla ska köras iväg imorgon och förhoppningsvis kommer den nya några timmar senare! Invigning sker midsommarhelgen nånstans längs kusten! Spännande!

lördag 16 juni 2012

Nu är det officiellt!

Vi blir en till!
Vi passade på att göra det offentligt igår och hur gör man det nu för tiden om inte via Facebook!
Har fått sjukt mycket respons och det är jättekul!
Kan tillägga att den här lilla krabaten är oplanerad men inte på något sätt oönskad!
Det kommer bli tufft & jobbigt men också spännande, mysigt & roligt!
I november-december får vi veta om Stellas garderob går att återanvända eller om vi behöver byta färgskala. :-)

Vuxenkväll

Skulle ha skrivit om det här igår redan men jag var så himla trött så det gick inte.
Hur som helst så kom Mattias med idén om att gå på after work igår. Jag tyckte det var en bra idé så jag ringde mamma som kom direkt från jobbet så vara skulle kunna få en stund själva.
Vår erfarenhet säger att Sir Winston är en av de bästa restaurangerna i stan så vi gick dit. Väntade in ett speciellt bord tills det blev ledigt och sen skulle det ätas! Trerätters minst!
Men döm om vår besvikelse när de gjort om menyn!
Jag letade febrilt efter kötträtten med den fenomenalt goda pepparsåsen - borta!
Mattias ville ha kantarellsoppa - borta!
Så då blev det vitlöksbröd där, vilket är helt underbart gott!
Sen gick vi vidare till Dalwhinnies. Där blev det varmrätt. Jag åt oxfilépasta med grönpepparsås och Mattias åt ren med svampsås. Alla nöjda och glada!
Sen tänkte vi åka hem men det blev ändå en efterrätt också, fast på ställe nr 3, trädgården på Gamla Teatern. Varken jag eller Mattias hade varit där tidigare så det var en positiv överraskning. Jättemysigt ställe! Jag fick glass med chokladsås och Mattias fick en irish coffee.
Enda minuset, som faktiskt är väldigt litet, är den där telefonen. Se bilden så förstår ni.
Just ja! Vi hann ju faktiskt med ett fjärde stopp. Mattias har ju den sämsta partyblåsan så så fort vi satt oss i bilen så blev han "tvungen att kissa"!
Jag ringde då kusin Therese som var hos sin pappa och kollade fotboll så då slank vi in där på hemvägen!
Inte helt otippat så drog Mattias iväg på fest när vi kom hem. EAG hade firmafest så lämpligt just den kvällen. Som tur va hade han karaktär och lyckades avstå stadsmuren utan tog cykeln hem i "rättan tid".
Summa summarum så hade vi en toppenkväll tillsammans! Länge sen det var bara vi två.
Tack älskling! ❤

fredag 15 juni 2012

Första dagen...

...på sommarlovet och solen skiner! Tack väderguden!
Dessvärre var vi tvungna att åka till stan och fixa en massa ärenden. Planen var att åka in tidigt, vilket vi gjorde med bara en halvtimmes förskjutning, och sen åka hem vid lunch. Detta för att kunna vara ute i solen hemma på altanen. Det fäller ju att ta tillvara på se här dagens för se verkar bli smått om dom.
Dessvärre, igen, så är vi fortfarande kvar i stan och klockan är över två...
Därför tog vi en paus på apberget med en mjukglass till Madelene och vatten till mamman.

Sommarlov!

Ikväll var det äntligen dags för skolavslutning!
Som jag har längtat! Tänk att slippa ställa väckarklockan varje morgon. Att få vakna upp och bara kunna sträcka på sig en kvart (eller längre) innan man kliver upp. Att kunna göra vad man vill hela dagarna utan måsten och annat trist. Tänk om man fick vara 9 år igen..!


Fast även fast det är ett tag sen jag var 9 år så tycker jag att det ska bli toppen med sommarlov!
Knappt några tider som ska passas, eller? Ja ja, men det är iallafall gött med ledighet! Och ikväll har jag tom fått cykelsitsen monterad så imorgon ska Stella få hoja för första gången!

Skön känsla


Vaknade i morse kring halv sju av att jag fick ett sms. Dock var jag lite för trött då för att kolla av det så det dröjde ungefär en timme innan jag läste det.
Det var från vår bästa Rut. Stackarn låg i magsjuka....
Jag bestämde mig genast för att eftersom vi förberett inför städning idag så ska här städas!
Sagt och gjort! Övervåningen hann jag med medan Mattias var hemma. Och sen ville Stella, som är ännu lite tussigare idag än igår, sova så då han  jag precis med nedervåningen. Å tänk den känslan att, när allt är klart, få sätta sig i soffan och bara inandas den fräscha doft som nu spridit sig i hela huset! Underbart!
Dock hann jag bara slå ner röven i soffan så vaknade Stella.


tisdag 12 juni 2012

Jordgubbar i "sommarvärmen"

Sitter i soffan och har förberett lite tisdagsmys. Väntar nu bara på att den joggande mannen ska komma tillbaka från sin runda. Det här måste ju bli en toppenöverraskning va? Jordgubbar & mjölk! Finns väl inget som är mer sommar än just det!
Lägg gärna märke till ljuslyktorna som Madelene köpt till Mattias i julklapp för några år sedan. Läs och minns budskapen!
(du som sir klent kan höör ta de så ske je hjälp de!)

måndag 11 juni 2012

Paradiset - Landön!

Söndag fick hela familjen sovmorgon. Inte bara bra eftersom vi planerat att åka till Landön direkt efter frukost. Men, vår väckarklocka sov till åtta så blev frukosten lite senare än vanligt.
Fast det gjorde inte så mycket, det var skönt och välbehövligt!
Vi packade med oss kläder för utebruk, dvs regntåliga saker, och for. Ju närmare vi kom desto mer insåg vi att det var ett helt annat väder där! Inte så himlarns varmt men strålande sol!
Tog en promenad och var ute och fotade lite. Så skönt! Jag trivs verkligen här!
Har lovat Madelene, och mig själv, att vara här några dagar i sommar. Tänk om mina barn kunde få vara med om allt jag har varit med om på den här underbara gården. Korna, mjölkning, mockat skit, matat kalvar, haft kalvar i "koppel", varit i buan med kalvarna och en massa massa annat. Då jag var 5-6 år sprang jag, i mycket korta shorts, längs vägen upp mot huset och samtidigt i höggräset låg vår katt, Smirre, och lurpassade och vips satt han fast i mitt lår med klorna..! Bör tilläggas att det var nåt som var lite konstigt med den katten och jag slutade kela med honom from den händelsen!

lördag 9 juni 2012

Efter regn kommer... snö!

Sköna lördag! Å tänk om vi fått ett väder som överensstämmer med almanackan också! Men vi har haft en soft dag ändå.
Madelene har varit på ett annorlunda kalas - shoppingkalas. Födelsedagsbarnet tog med sig några kompisar (och mamman) på stan för några timmars shopping med stopp på McDonalds för hamburgare och glass. Antar att den mamman har ett stort tålamod för jag vet ärligt inte om jag hade fixat det!
Under tiden tog vi en tur i bilen. Körde bla till Ås, Lugnvik & Frösön. Stella hade bestämt sig för att ICKE SOVA men det gick sådär... Landade sen på stan vi också.
Tog fikapaus på Törners tillsammans med Sandell-Jonsson. Himla tur vi satt inne för himlen öppnade sig och släppte ner jordens hagelskur!

fredag 8 juni 2012

Lycklig!

Den här duktiga, söta, goa, fina och bästa lilla tjejen har gjort sin mamma så lycklig nu på morgonen!
Hon har sovit hela natten, rakt igenom! Inte vaknat en enda gång!
Det har typ aldrig hänt förut!
Inte för att jag tror det kommer vara så för all framtid, men det var en underbar känsla att inse att jag fått sova en hel natt helt utan avbrott!
Tack Stella! ❤

onsdag 6 juni 2012

Blommor & bad

Helt chockad! Fick sovmorgon idag igen, till åtta iaf. Börjar bli en skön vana!
Hastigt och lustigt bestämde vi oss för att åka på badhuset på förmiddagen. Stella var skeptisk till en början men lagom till det var dags att kliva upp så hade hon det jätteroligt! Nu måste vi se till att det blir många många fler badtillfällen!
När vi kom hem var det dags att äntligen bygga en grind på övervåningen så Stella kan springa fritt där uppe. Samtidigt kom mamma med en massa blommor som vi har satt lite här och där på tomten. Är väl ingen som påtar i trädgården speciellt mycket (eller gärna) men jag måste erkänna att det blir fint. Hemtrevligt liksom!

lördag 2 juni 2012

Helt ok ändå

Dagen har bjudit på regn, regn och regn. Typiskt tröttväder, man vill liksom bara ligga i soffan och inte göra nånting. Men det funkar ju inte med en ettåring..!

Som tur var fick vi ett sms från Anna & Maja som ville ses på stan och fika så vi hakade på! Mums!
Dock fick jag nästan en chock när vi väl gick ut. Det var ju svinkallt och regnet var... liksom blött. Usch!
Idag ligger tankarna på en solresa nära igen!

Middagsplanerna ändrades när Mattias sa att han skulle på 40-årskalas. Då ringde jag mamma så vi for till stan och gick på Bishop's och käkade. Med Mattias kort! Det var supergott men det blir liksom inte så avkopplande när lillfröken är med. Hon har inte förstått det där med att bara sitta ner och ta det lugnt än. Eller så är det så att hon har fått för mycket pappagener!

Hann bara hem igen så var det dags för gröt, bad och pyjamas så nu sitter jag och har egentid i soffan. Inte helt fel.
Summa summarum så så har dagen varit helt ok! Men sol och värme - kom tillbaka!

fredag 1 juni 2012

Oplanerat

Idag har vi inget alls på agendan (än)!
Så efter den här fina, smarriga frukosten kan det bli vad som helst! Kanske en promenad på byn, en tur till stan eller bara hemmahäng.
Lillfröken har inatt sovit från 19-07! Underbart! Dock hade hon ett race vid fyratiden men att få sova ända till sju på morgonen är ju gudomligt ändå!
Mer sånt!