torsdag 4 augusti 2016

Ont i fingret

Några nätter (och dagar) har Nike varit lite kinkig och tjorvig och velat ha plåster på ett finger hela tiden. Jag kände häromdagen att det var lite varmt men sen sa hon inget mer om det så då glömde jag bort det. Men när vi vaknade igår (tisdag) var det rejält svullet, rött och riktigt varmt så jag ringde hälsocentralen. Vi fick komma dit och en sköterska tittade på fingret och gissade på en "svår" nagelbandsinflammation med rejäl svullnad så vi fick gå vidare till nästa steg för att träffa läkaren.


Efter en rätt lång väntan kom vi äntligen in till farbror doktorn. han tittade och konstaterade att svullnaden måste tömmas på vätska så det blev en mindre "operation". Det kom en massa gult ut ur fingret och smärtan släppte typ direkt. Nike var så himla duktig! Sa inte ett ljud utan titta de intresserat på när läkaren stack med nålen i fingret och pressade ut allt.
Plåster och penicillin en vecka.





Efter en stund tittade jag på Nikes finger och då hade hon ont i hela, inte bara fingertoppen, och det hade fyllts på med vätska. Ringde 1177 och fick till slut prata med sköterskan igen som ville att vi kom upp så läkaren fick titta på henne en gång till. Det blev en tömning till men inget plåster, för att hålla hålet öppet om det kommer mer blött.
Superduktig tjej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar